BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da artan vaka sayısı yeni kısıtlamaları getirdi----

İran'da artan vaka sayısı yeni kısıtlamaları getirdi

İran'da artan vaka sayısı yeni kısıtlamaları getirdi
14 Kasım 2020 - 16:48 www.finansgundem.com

İran'da korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 34 olarak kayıtlara geçti. Artan vaka sayısı İran yönetimini yeni kısıtlama tedbirlerine zorluyor

İran'da korona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 452 artarak 41 bin 34 oldu. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sedat Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 452 kişinin hayatını kaybettiğini ve 11 bin 203 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, virüs kaynaklı toplam can kaybının 41 bin 34'e, vaka sayısının da 749 bin 525'e çıktığını aktardı.

Kovid-19'a yakalanan hastalardan 5 bin 642'sinin durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşenlerin sayısının da 552 bin 747'ye ulaştığı bilgisini verdi.

Ülkede 5 milyon 464 bin 191 kişiye test uygulandığını belirten Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, 31 eyaletin tamamının "kırmızı" ve "riskli" bölgeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Yeni kısıtlamalar yolda

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, başkent Tahran'daki Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısının ardından konuşan Hasan Ruhani, salgınla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm dünyada salgında yeni dalgaların görüldüğünü ve birçok ülkenin de yeni kısıtlamalara gittiğine işaret eden Ruhani, "Şimdi kaçınılmaz olarak kısıtlamaları artırmamız gereken bir durumdayız. 1 Azer'den (21 Kasım) itibaren uygulanacak kısıtlamalarla ilgili genel bir karar aldık." dedi.

Ruhani, bazı işletmelere yönelik kısıtlamaların yanı sıra kültür ve eğitim faaliyetlerinin de askıya alınmasını içeren yeni kısıtlama kararlarıyla kalabalığı ve trafiği azaltmayı hedeflediklerini belirterek, "Eğer trafik ve kalabalık azalırsa sorunlarımızın çoğu çözülecektir. Çoğu şehirde vaka artışı zorunlu olmayan ve yasa dışı toplanmalardan kaynaklanıyor." dedi.

Halka tedbirlere riayet etme çağrısını yineleyen Ruhani, kısıtlamaların salgının sona ereceği zamana dek ülke genelinde ve şehirlerin durumuna göre uygulanacağını ve detayların ilerleyen günlerde duyurulacağını açıkladı.

Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu Sözcüsü Ali Rıza Reisi ise başkent Tahran'ın da aralarında bulunduğu "yüksek riskli bölge" kategorisindeki 100'den fazla il ve ilçede, zorunlu olmayan işletmelerin kapatılacağını belirtti.

İran'da Kovid-19 nedeniyle vaka sayıları ve can kayıpları son haftalarda salgının başından bu yana en yüksek seviyelere çıktı. Ülkede virüs kaynaklı can kaybı 41 bini aşarken vaka sayısı 750 bine yaklaştı.

Vakalardaki artış üzerine ülkede 25 eyalet merkezi ve 89 ilçede zorunlu olmayan iş yerlerinin kapatılması kararı alınmıştı. Tedbirler kapsamında 25 eyalet merkezine giriş çıkışlar da yasaklanmıştı.

Korona virüsün yayılmasını 4 kat hızlandırıyor

 

Korona virüslü vizon krizi Yunanistan'a sıçradı

 

Dr. Öz'den 8 önemli korona uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)