BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da Adli Tıp Kurumu: Amini'nin ölüm nedeni darp değil----

İran'da Adli Tıp Kurumu: Amini'nin ölüm nedeni darp değil

İran'da Adli Tıp Kurumu: Amini'nin ölüm nedeni darp değil
07 Ekim 2022 - 15:09 www.finansgundem.com

İran Adli Tıp Kurumu, gözaltına alındıktan sonra ölen Mahsa Amini ile ilgili raporunda, genç kadının ölümünün, "darp sonucu değil, beyin hipoksisinin neden olduğu çoklu organ yetmezliğinden" kaynaklandığını bildirdi.



Hastane belgelerine, beyin ve akciğer taramasına, otopsi sonuçlarına ve patoloji testlerine dayandırılan raporda, Mahsa Amini'nin başına ve uzuvlarına aldığı darbelerden değil, beyin hipoksisinin yol açtığı çoklu organ yetmezliğinden öldüğü belirtildi.

Raporda, 22 yaşında ölen Amini'nin 8 yaşındayken beyin ameliyatı geçirdiği ve buna bağlı beynin hipotalamus ve hipofiz bezinde adrenalin ve tiroid bozukluğu olduğu açıklandı. Genç kadının bu sebeple hidrokortizon, levotiroksin ve desmopresin ilaçları kullandığı ifade edildi.

Rapor: Altta yatan hastalıkları yüzünden öldü

Amini'nin "altta yatan hastalıkları" yüzünden gözaltındayken fenalaştığı aktarılan raporda, "İlk kritik dakikalardaki etkisiz kalp solunum resüsitasyonundan dolayı ciddi hipoksiye maruz kaldı ve bunun sonucunda beyin hasarı oluştu" denildi.

Amini'nin ailesi ise kızlarının herhangi bir sağlık sorununun olmadığını dile getirmişti.

Mahsa Amini'ye ne oldu?

Mahsa Amini, 13 Eylül'de memleketi Sakkız kentinden ziyaret için geldiği başkent Tahran'da "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı" gerekçesiyle polis nezaretine alınarak, karakola götürülmüştü.

Karakolda aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan Amini, 3 gün sonra 16 Eylül'de ölmüştü.

Tepkiler üzerine Tahran Polisi tarafından yapılan açıklamada, İrşad devriyesinin Amini'yi bir saatlik "brifing" için karakola götürdüğü ve genç kadının burada aniden bilincini kaybetmesi ve kalp rahatsızlığı yaşaması üzerine hastaneye sevk edildiği belirtilmişti.

Sosyal medyada Amini'nin polis tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor

Sosyal medyadaki aktivistler ise polisin "aniden" bilincini kaybettiği yönündeki iddiasını reddederek, Emini'nin polis tarafından darbedildiğini ileri sürüyordu.

İddiaların ardından İran devlet televizyonu, genç kadının polis merkezine getirildiği ve karakolda bulunduğu anlardaki görüntüleri yayımlamıştı. Görüntülerde, diğer kadınlarla birlikte karakola getirilen Emini'nin, görevli bir kadınla konuştuktan sonra aniden fenalaşarak yere yığıldığı görülüyor.

AP'den çağrı: Mahsa Amini cinayetinin sorumlularına yaptırım uygulayın

İran'daki Mahsa Amini protestoları 16. gününde

Tahran'da Mahsa Amini gösterileri tekrar başladı

Mahsa Amini'nin vefatı, Brüksel'de de protesto edildi

İstanbul'da İranlı Mahsa Amini için 'saçtan bayraklı' protesto

Yunanistan'da, Mahsa Amini'nin ölümü protesto edildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)