BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da 37 kişide kolera görüldü----

İran'da 37 kişide kolera görüldü

İran'da 37 kişide kolera görüldü
05 Temmuz 2022 - 10:30 www.finansgundem.com

İran'da 37 kişi kolera hastalığına yakalandı. Hastalığın bulaşıcı olduğu ve hijyen kurallarına uyulması gerektiği açıklandı.

İran Sağlık Bakanlığı Gıda ve Su Yoluyla Bulaşan Hastalıklar Dairesi Başkanı Meryem Mesudifer, komşu ülkelerde görülen koleranın yolcu trafiğiyle İran'da yayılmasını engellemek için hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Mesudifer, şu ana dek ülke genelinde 37 kişide kolera saptandığını ve can kaybı olmadığını bildirdi.

'Ölüm riski var'

Koleradan şüphelenilen hastaların bakım ve tedavisine yönelik ulusal yönergelerin Sağlık Bilimleri Üniversitelerine iletildiğini kaydeden Mesudifer, "Bu hastalık, temiz içme suyuna yetersiz erişim ve uygun olmayan kanalizasyon toplama sisteminden kaynaklanır ve oldukça bulaşıcıdır. Enfekte kişilerin çoğu ya hiç belirti göstermez ya da hafif semptomlara sahip olsa da bazı durumlarda hastaların ölümüne yol açabilir" dedi.

Ne olmuştu?

Son dönemde Irak'ın kuzeyindeki Erbil, Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde kolera vakalarına rastlanmış, 21 Haziran'da Kerkük'te bir kişinin bu hastalıktan yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Nijerya'da 74 kişi kolera salgını yüzünden öldü

Irak'ta kolera alarmı: Acil durum ilan edildi

Kolera salgını hızla yayılıyor

BM: Somali'de kızamık ve kolera artıyor

Kongo'da son 3 günde 10 kişi kolera nedeniyle hayatını kaybetti

Kolera salgınında vaka artışı önlenemiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)