BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da 2 idam daha----

İran'da 2 idam daha

İran'da 2 idam daha
07 Ocak 2023 - 17:40 www.finansgundem.com

İran'da Mahsa Amini gösterileriyle ilgisi olan 2 kişinin daha idam cezaları infaz edildi. Kerec kentinde Devrim Muhafızları'na bağlı Acemiyan isimli milis gücün öldürülmesinde suçlu bulunan Mehdi Keremi ve Muhammed Hüseyni idam edildi

İran'da Mahsa Amini gösterileriyle bağlantılı 2 kişi daha idam edildi.

İran'daki Kerec kentindeki gösterilerde “bir güvenlik görevlisinin öldürülmesi" suçlamasıyla idama mahkum edilen Muhammed Mehdi Keremi ve Seyid Muhammed Hüseyni isimli iki kişinin cezası infaz edildi.

Mizan Haber Ajansına göre, Elborz eyaletinin Kerec kentindeki gösterilerde Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Besic milis gücü üyesi Seyid Ruhullah Acemiyan’ın öldürülmesine karışmakla suçlanan Keremi ve Hüseyni idam edildi.

Tahran yakınlarındaki Kerec kentinde 3 Kasım'daki gösteriler sırasında güvenlik güçlerine yönelik saldırıda bir Besic mensubunun bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili 16 kişi yargılanmış, sanıklardan 5'i “güvenlik görevlilerine saldırıda bulunmak ve kamu düzenini bozmak suretiyle yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak” suçundan idama mahkum edilmişti.

İdam cezası verilen 3 kişi hakkındaki karar dosyadaki eksikler göz önünde bulundurularak bozulmuş ve yeniden yargılama yolu açılmıştı.

Dava kapsamında yargılanan 11 sanığın ise "uzun süreli hapis" cezalarına mahkum edildiği bildirilmişti.

Uluslararası Af Örgütü söz konusu duruşmaların "normal bir yargı sürecine benzemediği" yönünde bir rapor yayınlamıştı.

Ülkede gösteriler nedeniyle onlarca kişi "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak", "devlete karşı savaş açmak" gibi suçlamalarla idamla yargılandı, 10'dan fazla göstericiye ölüm cezası verildi.

İdam cezasına çarptırılan mahkumlardan Muhsin Şikari'nin cezası 8 Aralık'ta, Mecidrıza Rahneverd'in cezası ise 12 Aralık'ta infaz edildi.

Mahsa Amini isimli 22 yaşındaki Kürt kadının 16 Eylül'de "ahlak polisi" sorgusunda hayatını kaybetmesi sonrası patlak veren ve İran rejimi karşıtı gösterilere dönüşen eylemlere milyonlarca kişi katıldı. Olaylar sırasında İran güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 500'ün üzerinde insan yaşamını yitirdi. (Euronews)

İran'dan Hamaney karikatürlerine tepki

İran yönetiminden gerginlik yaratacak yeni adım

İran, İtalyan büyükelçiyi Dışişleri'ne çağırdı

İranlı futbolcu Amir Nasr-Azadani'ye idam cezası

BM'den, İran'da 23 yaşındaki gencin idam edilmesine kınama

İran'da gösterilerle ilgili ilk idam

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.08 Ocak 2023 13:55

    İRAN'IN HOŞGÖRÜSÜZ MOLLALARI YARIM NOHUT TANESİ KADAR OLAN/KALAN SAYGILARINI DA YİTİRDİLER DÜNYANIN EN SERİN SULARININ SAHİBİ BEN OLSAM KADINLARI SAÇI GÖRÜNDÜ DİYE KADINLARI DÖVDÜRTEN İRAN MOLLARI SUSUZLUKTAN YANIYOR OLSALAR ONLARA BİR BARDAK SERİN/SOĞUK SU VERMEM