BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'a nükleer anlaşmaya geri dön çağrısı----

İran'a nükleer anlaşmaya geri dön çağrısı

İran'a nükleer anlaşmaya geri dön çağrısı
30 Ekim 2021 - 19:21 www.finansgundem.com

ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'den İran'la olan nükleer krize ilişkin önemli bir çağrı geldi. Liderler krizin tırmanmaması için İran'ın 2015 Nükleer Anlaşması'na geri dönmesi gerektiğini söyledi.

G20 Zirvesi için İtalya'da buluşan ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere liderleri, İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Reisi'yi ülkeler arası krizde "tehlikeli bir tırmanışı" önlemek için ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya, Almanya ve İran arasında imzalanan 2015 Nükleer Anlaşması'na geri dönmeye çağırdı.

Dört lider, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisinden yayınlanan ortak açıklamada, "Bu ancak İran yön değiştirirse mümkün olacak" dedi.

Açıklamada, "Başkan Reisi'yi bu fırsatı değerlendirmeye ve müzakerelerin acilen bir sonuca varabilmesi için iyi niyetle hareket etmeye çağırıyoruz. Tehlikeli bir tırmanışı önlemenin tek güvenli yolu bu, aksi bir karar hiçbir ülkenin çıkarına olmayacak." ifadeleri kullanıldı.

2018 yılında bir önceki başkan Donald Trump yönetimindeki ABD yönetimi anlaşmadan çekilmişti.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan geçen ay, ABD Başkanı Biden'ın nükleer anlaşma müzakereleri ve yaptırımlar konusunda niyetini göstermesi için bloke edilen 10 milyar doları serbest bırakmasını istemişti.

G20 Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekildi

 

Macron'dan enerji fiyatları açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)