BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran yaptırımları G.Kore'de delindi----

İran yaptırımları G.Kore'de delindi

İran yaptırımları G.Kore'de delindi
04 Haziran 2020 - 17:03 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir federal mahkemenin yayımladığı belgelere göre, Alaska'da mukim Kenneth Zong isimli bir şahıs, Güney Kore'de İran adına 1 milyar dolar para akladı

Zong'un akladığı paranın neredeyse tamamını İran'a gönderilmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne aktardığı belirlendi.

Hadise, ABD'de İran varlıklarına el koyma faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarken Zong'un İran'ın Güney Kore tarafından tutulan nakit parasını çekmesine yardımcı olmak için sahte faturalar ürettiği yönündeki iddialara da ışık tutuyor.

Öte yandan ortaya çıkan söz konusu belgelerin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) finansal şeffaflığına yönelik şüpheleri de yeniden gündeme getirdiği kaydedildi.

Federal savcılar, Zong'un inşaat malzemeleri almak için sahte fatura oluşturarak İran'a yardım ettiğini ve bu faturaları, Güney Koreli bankaları ve finansal düzenleyicileri parayı serbest bırakmaya ikna etmek için kullandığını dile getirdi.

New York'taki federal savcılar, nisan ayında, Kore Sanayi Bankası'nın (Industrial Bank of Korea) para aklama faaliyetlerini durduramadığı için 86 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul ettiğini aktardı.

ABD'li savcılar, Güney Kore'de süreçle ilgili hüküm giyen Zong'un halihazırda cezaevinde olduğunu ve kendisine kesilen milyonlarca dolarlık cezayı ödeyinceye kadar da orada kalacağını belirtiyor.

Ayrıca Amerikalı savcılar, Zong'un ABD'de yargılanması için Güney Kore'den iadesini istiyor.

Ortaya çıkan belgelere göre aklanan paranın neredeyse tamamı, ABD'nin Orta Doğu'daki en önemli müttefiklerinden biri olan Birleşik Arap Emirlikleri'ne aktarıldı.

Anlaşmanın, mahkeme belgelerinde adı geçmeyen ancak ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ile bağlantısı bulunan İran asıllı bir Amerikalı silah tüccarı tarafından tasarlandığı ifade edildi.

İran medyası, Güney Kore'de İran'a ait dondurulmuş 7 milyar dolar para bulunduğunu belirtiyor. İran makamları Seul'den bu parayı İran'a ödemesini istiyor.

İran'dan petrol alan Güney Kore, ABD yönetiminin getirdiği yaptırımların ardından bu parayı İran'a göndermemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)