BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİran ve Rusya arasında yeni mutabakat zaptı----

İran ve Rusya arasında yeni mutabakat zaptı

İran ve Rusya arasında yeni mutabakat zaptı
15 Aralık 2022 - 13:48 www.finansgundem.com

İran ile Rusya, uzay endüstrisi alanında işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor. Bu amaçla iki ülke yeni bir mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşma, algılama ve telekomünikasyon uydularının inşasında işbirliği ve detaylarını kapsıyor.

İran ile Rusya arasında uzay endüstrisi alanında işbirliğini geliştirme amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. Söz konusu mutabakat zaptına, İran'ın Kiş Adası'nda düzenlenen Uluslararası Havacılık Fuarı sırasında İran Uzay Ajansı ile Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) yetkilileri imza attı. İmza töreninde konuşan İran Uzay Ajansı Başkanı Hasan Salariye, imzalanan mutabakat zaptının uzay alanında işbirliği konusunda iki ülke arasındaki iletişimi güçlendireceğini söyledi.

Salariye, "Bu işbirliği belgesi, algılama ve telekomünikasyon uydularının inşasında işbirliği ve laboratuvar altyapısının oluşturulması, montajı, fırlatma üssü ve uydu testi gibi konuları kapsamaktadır" diye konuştu.

Roscosmos Başkanı Yuriy Borisov da Moskova-Tahran arasında uzay endüstrisi konusundaki işbirliğinin 2002'de başladığını belirtti.

İran'ın bu alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini söyleyen Borisov, "İran'ın uzay endüstrisini geliştirme programı, bu endüstrinin tüm alanlarını kapsıyor ve Rusya da (İran'ın bu alandaki) hedeflerine ulaşmasına yardım ediyor" dedi.

Borisov, Rus uzay istasyonuna İranlı astronot gönderilmesinin iki ülkenin ortak programlarından biri olduğunu ifade etti.

İran BM Kadın Birimi'nden ihraç edildi

 

ABD: İranlı liderler kendi halkından korkuyor

 

Rusya'nın GSYH verisi yukarı yönlü revize edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)