BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİran Ulusal Bayan Futbol Takımı’da skandal----

İran Ulusal Bayan Futbol Takımı’da skandal

İran Ulusal Bayan Futbol Takımı’da skandal
11 Şubat 2014 - 18:04 www.finansgundem.com

İran Ulusal Bayan Futbol Takımı’nın dört oyuncusu, cinsiyet testinden geçememesi üzerine geçici olarak diskalifiye edildi

İran Ulusal Bayan Futbol Takımı’nın dört oyuncusu, cinsiyet testinden geçememesi üzerine geçici olarak diskalifiye edildi.
Ülke karmasının aynı zamanda en iyi oyuncuları arasında gösterilen 4 üyesi, cinsiyet değiştirmek için bıçak altına yatmayı planlayan erkekler olduğu ortaya çıktı. Evlilik öncesi cinsel birlikteliğin ve eşcinselliğin Şeriat kanunlarına göre yasak olduğu İran’da, cinsiyet değiştirmek ise kanunen serbest. Bu oyuncular da ancak cinsiyet değiştirdikten sonra kadın futbol müsabakalarına katılma hakkını elde edecek.
Yaşanan gelişmelerin ardında İran Futbol Federasyonu, kulüplerin oyuncularla kontrat imzalamadan önce cinsiyet testi yapma zorunluluğu getirdi.
İran Futbol Federasyonu Sağlık Komisyonu Başkanı Ahmed Haşemian, “Bu kişiler ameliyat yoluyla sorunlarını çözebileceklerse ve ilgili tıbbi göstergelere uyacaklarsa kadın futbolu müsabakalarına katılma fırsatları olacak.” dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)