BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran, ticari ilişkilerinin normalleştirilmesini istedi----

İran, ticari ilişkilerinin normalleştirilmesini istedi

İran, ticari ilişkilerinin normalleştirilmesini istedi
08 Kasım 2021 - 17:03 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Viyana'da yapılacak nükleer müzakereler öncesi ülkesinin ticari ilişkilerinin normalleşmesi gerektiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile ikili ilişkiler ve nükleer anlaşma müzakereleri hakkında telefonda görüştü.

Bazı tarafların ABD'nin adımlarına sessiz kalarak mevcut duruma neden olduğunu savunan Abdullahiyan, "İran ile ticari ilişkilerin normalleşmesi karşı tarafın nükleer anlaşmada kabul ettiği bir taahhüttür. Bu mesele Viyana'daki müzakerelerde tam olarak sağlanmalıdır." dedi.

Abdullahiyan, müzakerelerin başarılı olmasının, tarafların taahhütlerine dönmesine, müzakerelerden çıkan sonucun uygulanmasına, sunulacak güvenceye ve karşı tarafın atacağı adımların doğrulanabilir olmasına bağlı olduğunu söyledi.

İngiltere'nin borcunu ödemesini istedi

İngiltere'nin İran'a olan borcunu en kısa sürede ödemesini isteyen Abdullahiyan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artması ve iş birliğinin gelişmesinin de Londra'nın atacağı adımlara bağlı olduğunu söyledi.

İngiliz Bakan Truss nükleer anlaşma müzakerelerinin yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti ve 3 Avrupa ülkesinin müzakerelerde ilerleme sağlanması konusunda ciddi olduğunu aktardı.

Görüşmede Afganistan'daki gelişmeler ve iki ülke arasındaki konsolosluk işleri de ele alındı.

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi İran sınırında

 

İran yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyum stokunu ikiye katladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)