BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporİran teknik direktörü: Neden diğer hocalara böyle sorular sormuyorsunuz?----

İran teknik direktörü: Neden diğer hocalara böyle sorular sormuyorsunuz?

İran teknik direktörü: Neden diğer hocalara böyle sorular sormuyorsunuz?
26 Kasım 2022 - 01:00 www.finansgundem.com

Dünya Kupası'nda İran milli takımının teknik direktörü Carlos Queiroz, kendisine kadın haklarıyla ilgili protestolar sorulunca İran'a gösterilen çifte standarda dikkat çekti.

Dünya Kupası'nda mücadele eden İran milli takımının teknik direktörü Carlos Queiroz, kendisine ülkedeki protestolar hakkında siyasi sorular yöneltilmesi üzerine, Batı medyasının İran'a olan yaklaşımlarını eleştirdi.


İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de ölmesinin ardından başlayan protestoların hacmi artmıştı. Bunun üzerine Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılan İran milli erkek futbol takımı teknik direktörü Carlos Queiroz'un medyanın İran'a yaklaşımını ''adaletsizlik'' olarak değerlendirdi.

Dünya Kupası'nda İngiltere'ye 6-2 yenildikleri ilk maçta futbolcuların milli marşı okumamalarının protestolara destek olarak yorumlanmasının ardından, İran milli takımı, Galler maçı öncesi basın toplantısı düzenlendi. Takımı İranlı futbolcu Mehdi Taremi ile İran'ın Portekizli hocası Carlos Queiroz temsil etti.


Batılı ülkelerin gazetecilerinin İran'da devam eden yüksek tansiyonlu gösteriler hakkında sorularıyla karşılaşan Queiroz, BBC muhabirine İngiltere teknik direktörü Gareth Southgate'e Afganistan gibi konularda neden soru sormadıklarını sordu.

''İstediğimiz soruları yanıtlamamıza saygı gösterin''
Basın toplantısının başında gazetecilerin çeşitli konularda soru sorma hakkının olduğunu belirten teknik direktör Queiroz,

"Onların buna hakkı var, gazetecilerin doğru olduğunu anladıkları soruları sorma hakkı var, sizin de bizim içlerinden istediğimiz sorulara yanıt vermemize saygı göstermeniz, önemli. Futbol oynadığınız sırada bu türden meselelerin araya karışmasını istemiyoruz." dedi.

''Nedenn Southgate gibi teknik adamlara Afganistan'ı sormuyorsun''

Basın toplantısından çıkarken, kendisine İran'daki kadınlarla ilgili soru soran BBC Farsça servisi muhabiri Shaimaa Khalil'in yanına giden Portekizli hoca, İngiltere'nin başındaki Southgate gibi teknik direktörlere basın toplantılarında Afganistan gibi meselelerin neden sorulmadığını öğrenmek istediğini söyledi:

“Bunun adaletli olduğunu mu düşünüyorsunuz? Neden diğer teknik direktörlere bu türden sorular sormuyorsunuz? Southgate'e niye sormuyorsunuz, 'İngiltere ve ABD'nin  ve oradaki tüm kadınları yalnız bırakması hakkında ne düşünüyor' diye?"

BBC gazetecisi Khalil ise protestolarla ilgili sorduğu soruyu İranlı futbolcu Taremi'ye yönelttiği ısrarıyla  "Çünkü o İranlı bir oyuncu ve mesele ülkesiyle ilgili" dedi.

Queiroz, Katar'daki turnuvada daha önce de Batılı medya mensuplarına benzer eleştirilerde bulunmuştu. Bir basın toplantısında İngiliz Sky News kanalı muhabirinin siyasi içerikli sorusu üzerine bunun için kaç para aldığını sorgulayan Portekizli hoca, daha sonra "Ülkenizde göçle ilgili neler olduğunu düşünün” tavsiyesinde bulundu.

  

İran milli takımından Dünya Kupası'nda protestoculara destek

 

Ronaldo, Dünya Kupası tarihinde bir ilki başardı!

 

Dünya Kupası'nın ilk golleri Fenerbahçeli Valencia'dan

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)