BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran: Suudi Arabistan-Kuveyt gaz sahası anlaşması yasa dışı----

İran: Suudi Arabistan-Kuveyt gaz sahası anlaşması yasa dışı

İran: Suudi Arabistan-Kuveyt gaz sahası anlaşması yasa dışı
26 Mart 2022 - 13:20 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan ile Kuveyt arasında Durra Gaz Sahası'nı geliştirmek için yapılan anlaşmaya tepki gösterdi.

İran, Basra Körfezi'nde yer alan Durra Gaz Sahası'nın geliştirilmesi için Suudi Arabistan ile Kuveyt arasında varılan anlaşmayı "yasa dışı" kabul ederek, gaz sahasının bir kısmının kendi sınırlarında yer aldığı gerekçesiyle işletme hakkını saklı tuttuğunu bildirdi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, "Uluslararası düzenlemelere ve prosedürlere göre, bu alanın işletilmesi ve geliştirilmesiyle ilgili her türlü girişim, üç ülkenin koordinasyonu ve iş birliği içinde yapılmalıdır" diye konuştu. Basra Körfezi'ndeki gaz sahasının bir kısmının İran ile Kuveyt arasındaki kara sularının sınırında yer aldığını ifade eden Hatibzade, şunları kaydetti:

Uluslararası düzenlemelere ve prosedürlere göre, bu alanın işletilmesi ve geliştirilmesiyle ilgili her türlü girişim, üç ülkenin koordinasyonu ve iş birliği içinde yapılmalıdır. Dolayısıyla Kuveyt ve Suudi Arabistan'ın iş birliği belgesi şeklindeki son eylemi mevcut prosedürlere, önceki müzakerelere ve hukuka aykırıdır.

Anlaşma, İran tarafından onaylanmadı

İki ülke arasında varılan anlaşmanın İran tarafından onaylanmadığını ve söz konusu gaz sahasının statüsü üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını belirten Hatibzade, İran'ın sorunu çözmek adına her iki ülke ile müzakerelere hazır olduğunu söyledi. Hatibzade, "İran, Araş/Durra ortak gaz sahasını işletme hakkını saklı tutmaktadır" dedi.

Basra Körfezi'nde yer alan ve 1967'de keşfedilen Araş/Durra Gaz Sahası, yıllardır İran ve Kuveyt arasında soruna neden oluyor. Gaz sahasının İran tarafında yer alan kısmına Araş adı verilirken, Kuveyt tarafındaki ise Durra olarak biliniyor.

Suudi Arabistan ve Kuveyt, 21 Mart'ta ortak petrol sahalarının yakınındaki Durra Gaz Sahası'nı geliştirmek için anlaşma imzalamıştı.

İran: Savaş krizlerin çözümü değildir

İran: Petrol üretimini artırmaya hazırız

Suudi Arabistan: Husilerin saldırıları uluslararası normların ihlalidir

Suudi Arabistan, ülkeye gelenlere yönelik kısıtlamaları kaldırdı

BAE ve Kuveyt vatandaşlarına Ukrayna seyahatlerini erteleme çağrısı yaptı

Saddam'ın Kuveyt'i işgali Irak'a 52,4 milyar dolar tazminat ödetti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)