BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran, protestyoya katılan öğrencileri ''psikoloji merkezlerine'' yatırdı----

İran, protestyoya katılan öğrencileri ''psikoloji merkezlerine'' yatırdı

İran, protestyoya katılan öğrencileri ''psikoloji merkezlerine'' yatırdı
12 Ekim 2022 - 15:09 www.finansgundem.com

Mahsa Emini'nin ölümü sonrasında başlayan protestolarda birçok lise öğrencisi gözaltına alınmıştı. İran Eğitim ve Öğretim Bakanı Yusuf Nuri, gözaltına alınan öğrencilerin ıslah ve eğitim için gözaltında tutulduklarını belirtti.

İran Eğitim ve Öğretim Bakanı Yusuf Nuri, Mahsa Emini'nin ölümü sonrasında başlayan protestolar sırasında gözaltına alınan lise öğrencilerinin "psikoloji merkezlerinde" tutulduğunu söyledi.

İran'ın reformist Şark gazetesine konuşan Eğitim ve Öğretim Bakanı Nuri, gösterilerde gözaltına alınan öğrencilerin durumuna ilişkin, "Cezaevinde öğrencimiz yok. Gözaltına alınanlar da ıslah ve eğitim için gözaltına alındılar. Psikoloji merkezindeler ve uzmanlar okul ortamına dönebilmeleri için çalışmalarını yapıyorlar" dedi.

İranlı Bakan, "Bu şartlarda ve aşamada, anti-sosyal karakterlere dönüşebilecek bu öğrencileri ıslah etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaç lise öğrencisinin gözaltına alındığına ilişkin bilgi vermeyen Nuri, "Onların sayısı çok değil, ancak tam sayısını veremem" diye konuştu.

MAHSA EMİNİ GÖSTERİLERİNE LİSELİ ÖĞRENCİLER DE KATILMIŞTI

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi sonrası ülke genelinde başlayan gösterilere lise öğrencileri de katılmıştı.

Sosyal medyada, bazı okulların bahçesinde toplanıp yönetim karşıtı sloganlar atan öğrencilerin görüntüleri paylaşılmıştı.

Mahsa Amini protestolarına işçilerden destek

 

Mahsa'nın ailesi tehdit mesajları alıyor

 

AP'den çağrı: Mahsa Amini cinayetinin sorumlularına yaptırım uygulayın

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.12 Ekim 2022 16:31

    PSİKOLOJİ MERKEZLERİNE DİN GÖREVLİLERİNİ YATIRSINLAR KURAN'DA NE VARSA İRAN DİN ADAMLARININ UYGULAMALARINDA YOK,KURANDA NE YOKSA İRAN UYGULAMALARINDA VAR