BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİran Protestoları sonuca ulaşırsa...----

İran Protestoları sonuca ulaşırsa...

İran Protestoları sonuca ulaşırsa...
14 Ocak 2020 - 14:10 www.finansgundem.com

İran Protestoları üçüncü gününe girerken protestoların sonuca ulaşması ihtimali sadece enerji piyasası üzerinden bile farklı senaryolarını tetikliyor.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enerji araştırma enstitüsü JBC Energy’nin başkanı Johannes Benigni, İran rejiminin yılıması durumunda ham petrol varil fiyatlarının 40 dolara çakılabileği yorumlarında bulundu.

Cumartesi’den bu yana 3’üncü gününe giren gösterilerde prostestocular “Bize yalan söylüyorlar. Düşman Amerika’da değil burada” sloganları atıyorlar. İran ekonomisi ayrıca Obama hükümetiyle imzalanan 2015 nükleer anlaşmanın Trump tarafından feshiyle tekrar yaptırımlara maruz kalmıştı.

Eski ABD başkanı Barack Obama’nın ulusal güvenlik danışmanı Jamse L. Jones 1979’dan bu yana İran rejiminin yıkılmaya hiç bu kadar yaklaşmadığını belirtmişti. Jones’un “(Rejimin yıkılmasını) düşünmek politik olarak doğru olmasa da bu durumu göz önünde bulundurmalısınız” yorumlarından sonra JBC Enerji başkanının İran’ın yıkılması üzerine yaptığı felaket senaryosu anlam kazanıyor.

Johannes Benigni İran’da oluşabilecek keskin bir değişimin enerji fiyatlarında sert etkileri olacağını belirtti. Bugün 64.69 dolardan işlem gören petrol piyasasını örnek veren Benigni; “Sadece petrol piyasası için fiyatları 40 dolara çekecek kadar sert bir düşüş demektir” dedi.

“İran’ın 1.5 milyon belki 2 milyon varili kısa bir sürede piyasaya salabileceğini hatırlayalım, bu çok fazla petrol demektir” diyen Benigni daha büyük ölçekte 6 milyon varil petrolün farklı yollardan kendilerine geldiklerini açıklarken bunların 2 milyonunun İran’dan geldiğini söyledi.

“İran’a daha fazla baskı uygularsanız 100 bin ya da 200 bin varilin Çin’e gitmesini sağlarsınız. Fakat hiçbir olumlu sonuç alamazsınız. Sadece ordular karşılaşır” sözlerini ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)