BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran müzakere için ABD'den somut eylem bekliyor----

İran müzakere için ABD'den somut eylem bekliyor

İran müzakere için ABD'den somut eylem bekliyor
02 Haziran 2019 - 21:45 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Tahran'la önşartsız görüşmeye hazır oldukları açıklamasına, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Tahran'la önşartsız görüşme çağrısını 'kelime oyunu' diye niteleyen Musevi, zihniyetini değiştirmesi gereken Washington'dan laf değil icraat beklediklerini belirtti.  

"Gizli hedeflerin yeni açıklamalar ve kelime oyunları üzerinden dile getirilmesi İran için bir ölçüt değildir" diyen Dışişleri Sözcüsü, ABD'nin eylemlerinin ve yaklaşımının genel olarak değişmesinin İran için bir ölçüt olduğunu belirtti.

Yazılı açıklama yapan Musevi, Pompeo'nun İran'a yönelik baskıların devam edeceği yönündeki vurgusunun 'yanlış olan eski yaklaşımın' bir göstergesi olduğunu ve bunun düzelmesi gerektiğini belirterek şu vurguyu yaptı:

"Gizli hedeflerin yeni açıklamalar ve kelime oyunları üzerinden dile getirilmesi İran için bir ölçüt değildir. ABD'nin eylemlerinin ve yaklaşımının genel olarak değişmesi İran için ölçüttür." 

ABD Dışişleri Bakanı, Avrupa turu kapsamında İsviçre'yi ziyaretinde, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, uluslararası kararlar çerçevesinde ve saygılı bir şekilde masaya oturanlarla müzakerede bulunabilecekleri açıklamasına cevap vermişti.

Pompeo: İran ile ön şartsız görüşmeye hazırız

Pompeo'ya Ruhani'den yanıt

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)