BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİran Merkez Bankası: Dolar finansal işlemlerden çıkarıldı----

İran Merkez Bankası: Dolar finansal işlemlerden çıkarıldı

İran Merkez Bankası: Dolar finansal işlemlerden çıkarıldı
25 Eylül 2019 - 15:12 www.finansgundem.com

İran Merkez Bankası Başkanı: Dolar, İran'ın Rusya ve Türkiye ile yaptığı finansal işlemlerden çıkarıldı

İran Merkez Bankası Başkanı, 'Şimdi Rusya ile yapılan tüm ödemeler, iki ülkenin ulusal para birimleri ile gerçekleştiriliyor. Türkiye ile ticaretin yaklaşık % 30-40'ı da ulusal para birimi ile, geri kalan kısım da Avro ile yapılmaktadır’ ifadesini kullandı.

IRNA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, Merkez Bankası Başkanı Abdünnasır Himmeti, “Şimdi bu ülkelerle dolar ile ticari iş birliği yapmıyoruz. Avro'yu gerçekten bir kaldıraç olarak görüyoruz, bu nedenle iki ülkenin ulusal para birimi dalgalanırsa, karşı taraf zarar görmeyecektir” dedi. ’Bu, doların kademeli olarak ticaretin dışında kalmasına neden olacak ve şimdi birçok ülke, ABD'nin ticareti kontrol etmemesi için ulusal para biriminde işlem yapmaya hazırdır' diyen Himmeti, ‘Şimdi Rusya ile yapılan tüm ödemeler iki ülkenin ulusal para birimlerinde gerçekleştiriliyor. Türkiye ile ticaretin yaklaşık% 30-40'ı ulusal para biriminde ve geri kalanı da Euro cinsinden yapılıyor’ diye belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)