BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran: İsrail'in CENTCOM'a üyeliği bölge için tehdit----

İran: İsrail'in CENTCOM'a üyeliği bölge için tehdit

İran: İsrail'in CENTCOM'a üyeliği bölge için tehdit
27 Haziran 2022 - 14:51 www.finansgundem.com

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail'in ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığında (CENTCOM) yer alması ve tatbikat düzenlemesinin, bölge için tehdit oluşturduğunu açıkladı.


İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e göre Pakistanlı mevkidaşı Nedim Rıza ile Tahran'da buluşan İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri "İsrail'in CENTCOM'daki üyeliğini, teçhizat konuşlandırılması ve tatbikatlardaki varlığını bölge için tehdit olarak kabul ediyor ve buna tepki gösteriyoruz" açıklamasını yaptı.

Son yıllarda İran ve Pakistan askeri makamları ve yetkililerinin çabalarının iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladığını söyleyen Bakıri, İran'ın komşularıyla iyi ilişkileri önemsediğini belirtti.

'Afganistan'daki terör konusunda planlarımız var'

Bakıri şöyle konuştu:

Afganistan konusu, İran ve Pakistan arasındaki en etkili konulardan biri. Afganistan'daki şartlar göz önüne alındığında, diğer etnik grupların yönetime katılımı, bu ülkenin geleceğinde güvenlik ve istikrarın sağlanmasında yapıcı bir rol oynayacaktır. Biz, Afganistan'da terörün gelişmesinden endişe duyuyoruz. Bu konuda planlarımız var ve bu sorunların İran ve Pakistan'ın iş birliğiyle çözülebileceğine inanıyoruz. Yabancı ülkelerin müdahalesine gerek yok.

Pentagon Birleşik Komutanlık Planı'nda 2021 ocak ayında değişiklik yaparak, İsrail'i Avrupa Kuvvetleri Komutanlığının yetki alanından çıkarıp CENTCOM yetki alanına dahil ettiğini duyurdu.

İran: ABD ile yaptırımlar konusunda görüşme bu hafta olacak

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Müzakerelere yeniden başlamaya hazırız

İran'da F-14 savaş uçağı düştü

İran: İsrail iki bilim insanımızı zehirleyerek öldürdü

İran ile BM arasında kritik görüşme

İran'dan kritik açıklama: Petrol geçişini engelleyebiliriz

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)