BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisini bakanlığa çağırdı----

İran, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisini bakanlığa çağırdı

İran, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisini bakanlığa çağırdı
05 Ekim 2022 - 09:37 www.finansgundem.com

İran, İngiltere'nin, Mahsa Amini'nin ölümü sonrası başlayan protestolarla ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.



İran Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın "Sahte ve kışkırtıcı yorumlara başvurarak İran'ın içişlerine müdahaleleri" sebebiyle bu ülkenin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff'in dün bakanlığa çağrılarak, İran'ın protestosunun kendisine iletildiğini duyurdu.

Açıklamada, İngiltere, "Tek taraflı açıklamalar yaparak, terör örgütlerinin İran'a yönelik planlarında fiilen pay sahibi olmakla" suçlanırken Tahran'ın da "İngiltere'nin olağandışı eylemlerine karşılık muhtemel seçeneklerini değerlendireceği" bildirildi.

İran'daki protestolar

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında Tahran ve ülkenin batısındaki kentlerde gösteriler başlamıştı.

İran'da 154 kişi öldü

İran devlet televizyonu, 24 Eylül'de gayriresmi rakamlara göre, şiddete dönüşen gösterilerde aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Norveç merkezli İran İnsan Hakları İzleme Örgütüne göre ise gösterilerde en az 154 kişi yaşamını yitirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığının, önceki gün İran'ın Londra Maslahatgüzarı Mehdi Hüseyni'yi Dışişleri Bakanlığına çağırarak, Tahran yönetimine Mahsa Emini'nin ölümüyle ilgili tam ve şeffaf soruşturma çağrısında bulunduğu belirtilmişti.

Borrell'den İran'a karşı kısıtlayıcı tedbir açıklaması

AB, İranlı yöneticilere yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

Brüksel mahkemesi, İranlı terör hükümlüsünün iadesinin önünü açtı

Avrupa ülkelerinden İran'a yaptırım önerisi

İran'daki Mahsa Amini protestoları 16. gününde

İran'daki olaylarda Devrim Muhafızları'nın İstihbarat Komutanı da öldü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)