BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran ile Irak arasındaki elektrik sorunu çözüldü----

İran ile Irak arasındaki elektrik sorunu çözüldü

İran ile Irak arasındaki elektrik sorunu çözüldü
25 Ağustos 2018 - 14:11 www.finansgundem.com

Tahran yönetimi, Irak, Pakistan ve Afganistan'a elektrik akışının yeniden başladığını duyurdu

İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan, Irak'a yeniden elektrik ihraç etmeye başladıklarını açıkladı.

Erdekaniyan'ın verdiği bilgiye göre, Tahran yönetimi aralarındaki sorunun çözülmesinin ardından komşu ülkelerden Irak, Pakistan ve Afganistan'a yeniden elektrik veriyor.

İran'ın resmi ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında Erdekaniyan,  İran'ın komşu ülkelerle yapılan anlaşmalar gereği vaatlerini yerine getirdiğini  ve enerji ihracatını sürdürdüğünü ifade etti.

Erdekaniyan, Bağdat yönetiminin ödemelerin bir bölümünü yaptığını ve  Irak'ın biriken enerji taleplerinin süratle karşılanması için çalışacaklarını  kaydetti.

İran Enerji Bakanı, ihracatın yanında ihtiyaç duyduklarında  Türkmenistan ve Ermenistan'dan da enerji ithal edebileceklerini vurguladı.

Erdekaniyan, 6 Temmuz'da yaptığı açıklamada İran'daki enerji sorunları  nedeniyle Pakistan, Afganistan ve Irak gibi komşu ülkelere enerji ihracatını  durdurduklarını, 18 Ağustos'ta ise borcun ödenmesi ve elektrik ihracatının tekrar  başlaması için Irak Elektrik Bakanlığına davet gönderdiklerini bildirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)