BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran gemisi Kızıldeniz'de saldırıya uğradı iddiası----

İran gemisi Kızıldeniz'de saldırıya uğradı iddiası

İran gemisi Kızıldeniz'de saldırıya uğradı iddiası
06 Nisan 2021 - 21:00 www.finansgundem.com

İran Devrim Muhafızları'na ait bir İran gemisi, 'Kızıldeniz'de saldırıya uğradı' iddiası

Suudi Arabistan'a ait Dubai merkezli Al Arabiya, Kızıldeniz'de İran Devrim Muhafızları'na ait bir İran gemisinin saldırıya uğradığını iddia etti.

Suudi Arabistan'a ait Dubai merkezli Al Arabiya kanalı, Kızıldeniz'de İran Devrim Muhafızları'na bağlı bir İran gemisinin saldırıya uğradığını iddia etti. İran'ın yarı resmi olan Mehrs Haber Ajansı ise, iddia edilen olayı "Siyonist bir kaynağa" dayandığını ve "doğrulanmamış" haber olarak nitelendirdi.

Arap basınında yer alan haberlerde, geminin saldırıda "büyük hasar" almış olabileceğini öne sürerken, geminin İsrail tarafından füze ile vurulduğu iddia edildi. Söz konusu geminin Kızıldeniz'in güneyinde ve Eritre ile Yemen'e eşit uzaklıkta bir noktada bulunduğu bildirildi.

"PATLAMA, YAPIŞTIRILABİLEN PATLAYICILARDAN KAYNAKLANDI"

İran'daki Devrim Muhafızlarına yakın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı ise, gemideki patlamanın yapıştırılabilen patlayıcılardan kaynaklı olduğunu ileri sürdü.

Haberde, "Saviz" adlı geminin İran'a ait ticari gemilerin emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine lojistik destek vermek amacıyla bölgede bulunduğu aktarıldı.

Her iki ülke de olay hakkında henüz resmi açıklama yapmadı.

Öte yandan 25 Mart’ta İsrail’e ait Kanal 12 televizyonu, Umman Körfezi’nde İsrail’e ait yük gemisinin İran tarafından füze ile hedef alındığını bildirmişti. Kanal 12, geminin İsrailli bir işadamına ait olduğunu ve Hindistan'dan Tanzanya'ya doğru yol aldığını bildirmiş, saldırı sonrası gemide hasar meydana geldiğini öne sürmüştü.

İran ile Çin arasındaki anlaşma İranlıları ikiye böldü

 

İran, Türkiye'ye turistik turları durdurdu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)