BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran Dışişleri Bakanı, Hırvatistan parlamento heyetiyle görüştü----

İran Dışişleri Bakanı, Hırvatistan parlamento heyetiyle görüştü

İran Dışişleri Bakanı, Hırvatistan parlamento heyetiyle görüştü
19 Haziran 2022 - 12:44 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Hırvatistan Meclisi İran Dostluk Grubu Başkanı Zlatko Hasanbegoviç başkanlığındaki heyet "ikili ilişkilerin" ele alındığı görüşme gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Abdullahiyan, başkent Tahran'da Hırvat parlamento heyetinin başkan ve üyeleriyle bir araya geldi.

Abdullahiyan, Hırvat heyetle yaptığı görüşmede, iki ülke parlamentolarının karşılıklı ilişkileri desteklemede önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

İki ülke arasında geçen aylarda yapılan görüşmelere değinen Abdullahiyan, İran ve Hırvatistan Karma Ekonomik Komisyonu'nun beşinci tur görüşmelerinin bir an önce düzenlenmesi temennisinde bulundu.

İranlı Bakan, ülkesinin Hırvatistan ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda herhangi bir sınırlamasının bulunmadığını ifade ederek, karşılıklı ticaret seviyesinin gelişiminin önemli olduğunu aktardı.

İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması

Görüşmede ayrıca, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması konusu ve İran'ın bu konudaki tutumunun da ele alındığı belirtildi.

Hırvatistan Meclisi İran Dostluk Grubu Başkanı Hasanbegoviç de ziyaretin amaçlarından birinin, İran'daki üst düzey yetkililerle ikili ilişkileri daha da güçlendirmek için görüş alışverişinde bulunmak olduğunu kaydetti.

Hasanbegoviç, iki ülke arasındaki kültürel ortak noktalara değinerek, karşılıklı bağları desteklemeye ve kültürel iş birliği belgeleri imzalamaya hazır olduklarını dile getirdi.

İran'da F-14 savaş uçağı düştü

 

AB uygun buldu: Hırvatistan da euroya geçiyor

 

Zelenskiy kesin konuştu: Asla vazgeçmeyeceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)