BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran Dışişleri Bakanı, BM Genel Sekreteri ile görüştü----

İran Dışişleri Bakanı, BM Genel Sekreteri ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı, BM Genel Sekreteri ile görüştü
03 Nisan 2022 - 18:15 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Görüşmede, Viyana'daki nükleer görüşmeler ve Yemen'deki taraflar arasında varılan geçici ateşkes ele alındı.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü.

Nükleer görüşmelerde anlaşmaya yakın olduklarını söyleyen Abdullahiyan, "Çözüm bekleyen konularla ilgili önerilerimizi de AB Başmüzakerecisi (Enrique Mora) aracılığıyla ABD'ye ilettik. Top artık ABD'nin sahasında." dedi.

Görüşmede, Yemen'deki taraflar arasında BM aracılığıyla varılan geçici ateşkese ilişkin memnuniyetini dile getiren Abdullahiyan, "Yemen'de barış ve istikrara yönelik temel adımların atılmasının ve özellikle insani yaptırımların tamamen kaldırılmasının vakti gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, İran'ın Yemen'deki krizin sona erdirilmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti

BM Genel Sekreteri Guterres de Viyana'daki nükleer müzakerelerin önemini vurgulayarak tarafların en kısa sürede anlaşmaya varmalarını umduğunu ifade etti.

Guterres, Yemen'de geçici ateşkesin tesis edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek bunun tüm tarafların çabaları sonucunda elde edilen ortak bir başarı ve zafer olduğunu vurguladı.

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

 

Yemen'de ateşkes başladı

 

Kuleba: Asıl savaş Donbas'ta başlamak üzere

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)