BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran: Dava bitmedi indirim yok----

İran: Dava bitmedi indirim yok

İran: Dava bitmedi
indirim yok
02 Şubat 2016 - 18:20 www.finansgundem.com

Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nde BOTAŞ ile süren davanın sonuçlandığı haberlerini yalanlayan İran Doğalgaz Şirketi, “Nihai karar verilmedi” dedi

İran Ulusal Doğalgaz Şirketi (NIGC), Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde görülendoğalgaz anlaşmazlığı davasının ikinci aşamasını Türkiye'nin kazandığına dair haberleri yalanladı. NIGC'nin İnternet sitesinde 'önemli duyuru' başlığı ile yapılan açıklamada NIGC ile BOTAŞ arasındaki davanın hala değerlendirme aşamasında olduğu ve mahkemenin nihai kararını vermediği ifade edildi.

Bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan haberde İran ve Türkiye arasındaki doğalgazanlaşmazlığı davasının ikinci aşamasını Türkiye'nin kazandığı, İran'ın Türkiye'ye sattığıdoğalgaz fiyatının yüzde 10 ila 15'ini ceza olarak Ankara'ya ödeyeceği belirtilmişti.

Ancak NIGC'den yapılan yazılı açıklamada "Bazı haber ajansları tarafından servis edilen haberler Tahkim Mahkemesi'nin nihai kararını yansıtmamaktadır. NIGC hala nihai kararı beklemektedir ve nihai karar mahkeme tarafından zamanı gelince duyurulacaktır." denildi.

Açıklamada NIGC'nin şu anki gaz fiyatlarına bağlı kaldığı ve bu doğalgaz ithalat fiyatlarının makul olduğunu düşündüğü belirtildi. Ayrıca açıklamada bir önceki BOTAŞ davasının, NIGC lehine sonuçlandığı hatırlatıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)