BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran Danimarka Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı----

İran Danimarka Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

İran Danimarka Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı
08 Ekim 2022 - 01:37 www.finansgundem.com

İran, Kopenhag Büyükelçiliği'ne bıçaklı bir kişi tarafından yapılan saldırı nedeniyle Danimarka’nın Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.


İran Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, Kopenhag Büyükelçiliği’ne yapılan saldırının ardından Danimarka’nın Tahran Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı.

Açıklamada, ülkenin büyükelçiliği ve diplomatlarının güvenliğinin sağlanamaması nedeniyle Danimarka Büyükelçisine İran'ın protestosunun iletildiği belirtildi.

Viyana Sözleşmesi'ne göre bu konuda ev sahibi ülkenin sorumluluğunun açık olduğu kaydedilen açıklamada, Danimarka hükümetinin diplomatik yerlerin güvenliğine ilişkin uluslararası yükümlülüklerine bağlı kalmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, Danimarka Büyükelçisinin yaşanan olaydan dolayı üzüntüsünü dile getirerek güvenlik önlemlerinin güçlendirileceğini belirttiği vurgulandı.

Büyükelçiliğe bıçaklı saldırı

Bugün bir saldırganın İran’ın Kopenhag Büyükelçiliği yerleşkesine girdikten sonra elindeki bıçakla tehditler savurduğu ve elçilik otoparkındaki araçlara ve binaya zarar verdiği belirtilmişti.

Büyükelçi Efsane Nadipur ise Danimarka polisini daha önceki resmi uyarılara rağmen olaya geç müdahale etmekle suçlamıştı.

İran'da Adli Tıp Kurumu: Amini'nin ölüm nedeni darp değil

 

Belçika Dışişleri Bakanı'ndan İranlı kadınlara destek

 

Rusya, İran’la petrol ve gazda swap anlaşması yapmaya hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)