BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran Cumhurbaşkanı ve Sergey Lavrov Tahran'da görüştü----

İran Cumhurbaşkanı ve Sergey Lavrov Tahran'da görüştü

İran Cumhurbaşkanı ve Sergey Lavrov Tahran'da görüştü
23 Haziran 2022 - 09:39 www.finansgundem.com

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tahran'da buluşarak iki ülke arasında iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesini görüştü.

İRNA’ya göre Reisi ve Lavrov, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişi yaptı. Cumhurbaşkanı Reisi, İran ile Rusya arasında yürütülen görüşme ve toplantıların, iki ülkenin yeni bir stratejik iş birliği dönemini şekillendirme konusundaki ciddi iradesini gösterdiğini belirtti.

Reisi, "İş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, ABD'nin bağımsız ülkelere karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlarına ve tek taraflılığına karşı etkili bir stratejidir" ifadesini kullandı.

Reisi, savaşın sonlandırılması vurgusu yaptı

Ukrayna’daki son gelişmelere de dikkati çeken Reisi, savaşın bir an önce sonlandırılmasının önemini vurgulayarak İran’ın diplomatik çözüm için yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

NATO eleştirisi

NATO'nun Batı Asya, Kafkaslar ve Orta Asya gibi dünyanın çeşitli bölgelerinde "yayılmacı politika" izlediğini ifade ederek buna karşı çıkılması gerektiğini aktaran Reisi, "Bu çatışmaların oluşmasında ABD ve NATO provokasyonlarının rol oynadığına şüphe yoktur" dedi.

Lavrov: İran ile iş birliğini stratejik düzeye taşımaya hazırız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Tahran-Moskova iş birliğinin ekonomik alan dahil olmak üzere çeşitli boyutları hakkında değerlendirmeler yaptı. Lavrov, Rusya'nın İran ile iş birliğini stratejik düzeye taşımaya hazır olduğunu söyledi.

İran'ın Şanghay İşbirliği Örgütüne üyeliğine de değinen Lavrov, ülkesinin İran'ın bölgesel ve uluslararası örgütlerdeki rolünü genişletmesine verdiği desteği yineledi.

İran ile Kazakistan arasında 9 anlaşma

Reisi: İran'ın Rusya pazarındaki payı artabilir

Putin ile Reisi yarın Moskova'da görüşecek

Bakan Çavuşoğlu ve Lavrov'dan ortak açıklama

Lavrov, gıda krizinin çözümü için yarın Türkiye'ye geliyor

Lavrov: Yaptırımlar Çin'le iş birliği için fırsat yarattı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)