BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİran bağlantılı bankacılara 5 yıl hapis----

İran bağlantılı bankacılara 5 yıl hapis

İran bağlantılı bankacılara 5 yıl hapis
01 Ocak 2021 - 09:09 www.finansgundem.com

Bahreyn tarafından yapılan açıklamada, İran ile bağlantılı 5 Future Bank yetkilisine 5 yıl hapis cezası verildiği belirtildi.

Bahreyn Ağır Ceza Mahkemesi, Future Bank ve 5 yetkilisinin bazı İran bankalarıyla bağlantılı olmakla suçlandığı 3 kara para aklama davasında bahsi geçen şahıslara 5 yıl hapis cezası verdi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA’ya göre Mali Suçlar ve Kara Para Aklama Savcılığı Daire Başkanı, mahkemenin suçlu bulunan Future Bank yetkilileri hakkında 5 yıl hapis ve her birine bir milyon dinar para cezası verdiğini bildirdi.

İlgili bankaların her birine de bir milyon dinar para cezası verilerek, suç konusu olan para transfer miktarlarına el konuldu.

Mali Suçlar ve Kara Para Aklama Savcılığı tarafından daha önce yapılan açıklamada, terörü finanse eden veya uluslararası yaptırımlara tabi olanlar da dahil olmak üzere çeşitli İran kuruluşlarının incelemeden kaçınarak, uluslararası işlemler gerçekleştirmesini sağlayan bir planın ortaya çıkarıldığını bildirmişti.

İran Ulusal Bankası (Melli) ve Bank Saderat Iran gözetiminde faaliyet gösteren Future Bank'ın binlerce uluslararası finansal işlemi geçtiği ve bunlardaki İranlı varlıklara teminat sağladığı tespit edildi.

İran’ın Ulusal Bankası Melli ve Bank Saderat gözetiminde faaliyet gösteren Future Bank’da SWIFT ağı üzerinden fon aktarırken temel bilgileri gizleyerek, İran varlıklarını kapsayan binlerce uluslararası finansal işlemin yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Mali Suçlar ve Kara Para Aklama Savcılığı, bazı İran bankalarının Kara Paranın Aklanması ve Terör Finansmanının Yasaklanması ile Mücadele Yasası’nın yanı sıra bankacılık yasa ve yönetmeliklerine aykırı olarak uluslararası işlemler gerçekleştirilen olaylara ilişkin soruşturmaların devam ettiğini de açıkladı.

Savcılık, bugüne kadar Future Bank ile ilgili davalarda hükmedilen kararlar kapsamında verilen para cezasının 354 milyon dinara (yaklaşık 366 milyon dolar) ulaştığını da ekledi.

Avrupa bankalarının riskli yatırımları endişe yaratıyor

2020’de bankalara verilen en büyük 10 para cezası

Bundesbank Başkanı'ndan "düşük faiz" uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)