BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran: ABD'nin siber casusluk ağını ortaya çıkardık----

İran: ABD'nin siber casusluk ağını ortaya çıkardık

İran: ABD'nin siber casusluk ağını ortaya çıkardık
18 Haziran 2019 - 04:51 www.finansgundem.com

Tahran'dan yapılan açıklamada, CIA yönetimindeki bir siber casusluk ağını ortaya çıkardıklarını ve farklı ülkelerde ABD casuslarının gözaltına alındığını duyurdu

İran yönetimi de ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) idaresindeki bir siber casusluk ağını çökerttiğini öne sürdü. Üst düzey bir İranlı yetkili, Amerika’nın büyük çaplı bir siber casusluk ağını ortaya çıkardıklarını ve farklı ülkelerde çok sayıda Amerikalı ajanın gözaltına alındığını iddia etti.

Reuters haber ajansının İran devlet kanalı IRIB’e dayanarak aktardığına göre, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Şamkani konuyla ilgili açıklamasında “CIA’in farklı ülkelerdeki faaliyetlerinde önemli bir yeri olan, CIA’in en karmaşık siber casusluk ağlarından biri kısa bir süre önce İran istihbarat birimlerince ortaya çıkarıldı ve etkisiz hale getirildi” dedi.

Konuyla ilgili istihbaratı müttefikleriyle daha önce de paylaştıklarını ve bunu takiben çeşitli ülkelerde ilgili CIA ajanlarının belirlenerek gözaltına aldığını söyleyen Şamkani, hangi ülkelerde ve kaç CIA ajanının gözaltına alındığı hakkında bilgi vermedi.

IRIB’in aktardığına göre, Şamkani konuyla ilgili bazı bilgilerin ABD tarafından da paylaşıldığını, bu nedenle de İran’ın da halkı bilgilendirmek adına şimdi açıklama yaptığını söyledi. (amerikaninsesi.com)

Kremlin'den ABD'ye siber savaş uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)