BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran: ABD ve Avrupa ile başka müzakere olmayacak----

İran: ABD ve Avrupa ile başka müzakere olmayacak

İran: ABD ve Avrupa ile başka müzakere olmayacak
16 Şubat 2022 - 12:14 www.finansgundem.com

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Şemhani, nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmede başarısız olan ABD ve Avrupa ile nükleer görüşmelerin ötesinde hiçbir müzakere sürecine girmeyeceklerini söyledi.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın yeniden hayata geçirilmesi için uzun süredir Viyana'da devam eden nükleer müzakerelere ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Şemhani, "ABD ve Avrupa nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirme sınavında başarısız oldu" dedi.

Genel Sekreter Ali Şemhani, "Nükleer anlaşma, ekonomik alanda ve yaptırımların kaldırılması konusunda şu anda İran için içi boş bir kabuk haline geldi. Anlaşmayı ihlal eden ABD ve taahhütlerini yerine getirmeyen Avrupa ile nükleer görüşmelerin ötesinde hiçbir şekilde müzakere yapılmayacak" değerlendirmesini yaptı.

Taraflar, görüşmelerde karar aşamasına girildiğini belirtiyor. Anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Fransa ve Almanya ile ABD, müzakerelerin kapsamını Tahran'ın balistik füze programı ve bölgesel nüfuzu gibi kendileri için endişeye neden olan çeşitli meselelerle genişletmek istese de İran bu talepleri reddediyor.

İran: Nükleer görüşmelerde ilerleme zorlaştı

 

İran: Nükleer görüşmeler kritik bir eşikte

 

İran'dan Viyana Görüşmeleri açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)