BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak'tan bir 'Türk askeri' çıkışı daha----

Irak'tan bir 'Türk askeri' çıkışı daha

Irak'tan bir 'Türk askeri' çıkışı daha
18 Ekim 2016 - 21:02 www.finansgundem.com

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye'nin Başika'da asker bulundurmasıyla ilgili bir açıklamada bulundu

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye'nin Başika'da asker bulundurmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, ancak iki ülke halkları arasındaki ilişkileri takdir ettiklerini söyledi.

Caferi, AB-Irak İşbirliği Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere değindi. Türkiye ile komşuluk ilişkileri ve ortak çıkarları bulunduğunu ifade eden Caferi, iki ülkenin nehirleri paylaştığını ve 18 milyar dolarlık bir ticarete sahip olduklarını belirtti.

Darbe girişiminde Türkiye'yi ve demokrasiyi desteklediklerini kaydeden Caferi, "Ancak Türkiye'nin karşılığının, beklediğimiz gibi olmaması karşısında şaşkınlığa düştük. Türkler Başika'da bulunuyor. BM'de ve Arap Birliği'nde yaptığım konuşmalarda söyledim. Bu kabul edebileceğimiz bir şey değil. İç işlerimize karışılmasını şiddette reddediyoruz. Türk hükümeti, bizim devletler arası ilişkilerin eyaletler veya valiler arasında değil, devletler arasında olduğunu bilmeli." ifadelerini kullandı.

Halklar arasındaki ilişkilerin en önemli unsur olduğunu söyleyen Caferi, "Irak halkı ve Türk halkı arasındaki ilişkileri takdir ediyoruz. Bence, üstün gelecek olan da budur." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)