BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak'tan Başika için flaş adım! ----

Irak'tan Başika için flaş adım!

Irak'tan Başika için flaş adım!
18 Ekim 2016 - 11:44 www.finansgundem.com

Türkiye ve Irak arasında yaşanan Başika gerilimi sürerken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bağdat'tan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ve Irak arasında yaşanan Başika gerilimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Bu hafta içinde, hafta sonuna doğru, belki perşembe günü bu sefer Irak'tan, Bağdat'tan bir heyet Türkiye'ye gelecek. İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var."
Türkiye ile Irak arasında aşika ve Musul operasyonu konuları ile ilgili diplomatik trafik sürüyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığındaki heyet dün Bağdat'ta temaslarda bulunurken Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hafta içinde Irak'tan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu "Bu hafta içinde, hafta sonuna doğru, belki perşembe günü bu sefer Irak'tan, Bağdat'tan bir heyet Türkiye'ye gelecek. İki tarafta da esasen bu işi diyalog yoluyla halletme iradesi var" dedi.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal, Türk askeri üssünün yer aldığı Başika ve Musul operasyonu konuları ile ilgili olarak ziyarette bulunan Türk heyeti ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılmadığını belirtti.

Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal yaptığı açıklamada, "Türk Heyeti tarafından önerilen fikirler, Irak Hükümeti'nin talebi ve beklentisi düzeyine yanıt vermedi. Türkiye Cumhuriyeti, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeli ve Başika kampından askerlerini çekmeli. Irak Hükümeti, Musul'un kurtarma operasyonunda Kahraman Milli Kuvvetlerimize güvendiğimizi ve Irak topraklarında her hangi bir yabancı muharip birliklerin bulunmadığını ifade etmekteyiz" dedi.

"BAŞİKA ÜSSÜ ORADA DURACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan Başika üssüyle ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu: ''Başika üssümüz konusunda kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır''.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)