BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIrak'taki gerilim için korkutan açıklama----

Irak'taki gerilim için korkutan açıklama

Irak'taki gerilim için korkutan açıklama
17 Haziran 2014 - 09:25 www.finansgundem.com

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan Musul olayları hakkında çok çarpıcı analizde bulundu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan Musul olayı için "Türkiye'nin güneyinde tarih yeniden yazılıyor. 100 yıl önce çizilen sınırlar yeniden çiziliyor. Musul olayları bunun öncü şokları" dedi.

İSO Meclis üyeleri ile Kastamonu'da iki gün süren yatırım olanaklarını araştırmasının ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Erdal Bahçıvan, Irak'ın Türkiye'nin ikinci büyük ihracat pazarı olduğunu ve yıllık 12 milyar dolarlık bir ihracatı bulunduğuna işaret etti. Olayların devam etmesi halinde lojistik engellerden dolayı ihracatın ve ticari ilişkilerin de bundan olumsuz etkileneceğini ifade eden Bahçıvan, sadece Kuzey Irak'a değil daha aşağısına da ihracatın olduğunu, olayların kısa sürede bitmemesi halinde nakliyenin imkansızlaşacağını belirterek şunları söyledi: "Irak Türkiye için muazzam bir pazar. İnşallah bu olaylar kısa sürede biter, devam etmez. Eder ve uzun sürerse bizim için telafi edilmeyecek sonuçlar doğurur. Bugün itibariyle görüntü hiç hoş değil."

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan Kuzey Irak'taki olayları da şöyle yorumladı:

"Burada giderek netleşen bir durum var. Güneyimizde tarih yeniden yazılıyor. Musul bunun öncü şokları. 100 yıl önce çizilen sınırlar yeniden çiziliyor. Irak'ta da, Suriye'de de tek devletin dışına çıkan bir yapıya doğru gidiyoruz sanki. Zamanlaması 3 senede mi, 5 senede mi olur bilemem ama böyle bir yapıya doğru gidiliyor. Önemli bir tarihsel dönüşüm içindeyiz. 1910'larda dizayn edilen bir harita yeniden şekilleniyor. Bu her zaman olacak, önümüze sık sık çıkacak fırsatlardan değil. Türkiye olarak bizim her türlü duruma hazırlıklı olmamız lazım. Bu hazırlığı yapar ve süreci iyi yönetebilirsek, sınırlarımızın güneyindeki bu oluşumları kesinlikle fırsata çevirebiliriz. Türkiye'nin bu gücü ve potansiyeli vardır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)