BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak'ta sular durulmuyor----

Irak'ta sular durulmuyor

Irak'ta sular durulmuyor
06 Ekim 2019 - 15:37 www.finansgundem.com

Bir gecede 18 göstericinin daha öldüğü ve can kaybının 100'e yaklaştığı ülkede, bugün de sokağa çıkma yasağına rağmen protestolar var. Görgü tanıkları, Bağdat'ta polisin gerçek mermi kullandığını aktarıyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr bölgesinde, hükümeti protesto etmek için sokağa çıkan göstericilerle güvenlik güçleri bir kez daha karşı karşıya geldi.

Görgü tanıkları, Güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığını aktarıyor.

Reuters haber ajansı, dün geceden bu yana 18 protestocunun daha öldüğünü ve can kaybının 100'e yaklaştığını duyurdu.

Ülkede sabaha karşı internet hizmeti yaklaşık 1 saatliğine verilse de erişim yeniden durduruldu.

TELEVİZYON BİNASINA FÜZE

Bağdat'ta bu sabah bir televizyon binasına füze saldırısı da düzenlendi. Şii Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim'e bağlı Al-Forat TV kanalına ateşlenen üç füze, kanalın arka bahçesine isabet etti.

Binada maddi hasar oluşurken, kanal çevresindeki bazı yerleşim yerleri de zarar gördü.

Dün gece Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya ve Irak merkezli Dijlah TV ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi merkezli NRT kanallarının Bağdat ofislerinin yanı sıra Irak merkezli Al-Ahwaz TV'nin Zikar ofisine de kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmişti.

Irak hükümetinden saldırılarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Çalkantılı yılları geride bırakamayan Irak'ta, Bağdat ile güneydeki kentlerde 1 Ekim'den bu yana protestolar var. Göstericiler, yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmetlerinin yetersizliğini protestolara gerekçe gösteriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)