BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak'ın kuzeyinde PKK'dan ikinci tahrik----

Irak'ın kuzeyinde PKK'dan ikinci tahrik

Irak'ın kuzeyinde PKK'dan ikinci tahrik
02 Şubat 2019 - 07:56 www.finansgundem.com

PKK, Duhok’tan sonra Musul’un batısındaki Sincar’da provokasyon peşinde. PKK’lılar, Irak’ın sınır ilçelerinden Sincar’da kışkırttıkları ‘sivillerle’ Suriye sınırına yürüdü

Irak’ın kuzeyinde terör tahriki sürüyor. Terör örgütü PKK, Duhok’tan sonra ikinci provokasyonun adresi olarak Musul batısındaki Sincar’ı seçti. Irak’ın sınır ilçelerinden Sincar’da kışkırtılan sivillerle Suriye hudut bölgesine yürüyen PKK yandaşları, iki ülke arasındaki sınırın kaldırılmasını istedi. Suriye’de örgüt işgalindeki Haseke ile sınırın kaldırılması ve iki bölgenin birleştirilmesini isteyen PKK’lılar, gün boyu süren eylemleri sırasında Irak Sınır Koruma güçlerine de saldırdı. Olaylarda 10’dan fazla kişi yaralandı, bazı göstericiler gözaltına alındı. İçerisinde çok sayıda örgüt üyesinin bulunduğu grubun ‘sivil’ eylemini PKK’lılar ise ABD’nin verdiği zırhlılarla adım adım izledi.

CESARETLENDİLER

Gelişmeleri Yeni Şafak’a yorumlayan Irak Türkmen Cephesi Telafer Temsilcisi Riyaz Muhsin, ABD’nin ‘askerlerimizi çekiyoruz’ iddiasının ardından Suriye’ye takviye birlik göndermesinin PKK’yı cesaretlendirdiğine dikkat çekti. Muhsin, Sincar’daki ABD askeri varlığının bölgede istikrarsızlığa yol açtığını ve PKK’nın ‘YBŞ’ şemsiyesi altında faaliyet yürüttüğünü hatırlattı. Toplamda 3 bin 500 kilometrekarelik alanda 3 binden fazla PKK’lı teröristin bulunduğunu kaydeden Muhsin, “Bu, alenen milli güvenliğe tehdit ve varolan sınırları tanımama girişimidir. Irak ordusu bölgenin terörden arındırılması noktasında gerekli adımları bir an önce atmalı” çağrısı yaptı.

OVAKÖY KURULURSA

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Hicran Kazancı ise Habur’a alternatif kurulması planlanan Ovaköy’e işaret etti. “Ovaköy Sınır Kapısı’nın açılmasıyla tüm bu tehditler ortadan kalkacaktır” diyen Kazancı, Rabia bölgesinden Irak içlerine uzanacak koridor konusunda geç kalındığından yakındı. Kazancı, “PKK’nın Sincar’da 7 kampı bulunuyor. Ovaköy-Bağdat hattı PKK’nın Sincar’daki varlığını ve Sincar-Haseke korsan koridor projesini de bitirecektir” yorumunda bulundu.

DİKKATLE İZLİYORUZ

Gelişmeleri yakından izlediklerini bildiren Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız ise Yeni Şafak’a şu açıklamayı yaptı: “Irak-Suriye sınırının kontrol ve güvenliği ABD’nin Suriye’den ayrılıyoruz açıklaması ile çok daha büyük önem kazandı. Terör örgütüne sınırsız hareket özgürlüğü tanınması Suriye ve Irak’ta bütünlüğü ve istikrarı tamamen ortadan kaldırıyor. Iraklı yetkililerin sınır güvenliğini sağlamada hassasiyet göstermesi için gerekli girişimlerde bulunduk. Kandil, Sincar, Mahmur ve Süleymaniye çevresinde varolan terör belasından kurtulma konusunda Türkiye kararlılığını sürdürmektedir.” (Yeni Şafak)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali 02 Şubat 2019 11:40

    Bu terör yuvaları yok edilmedikçe Türkiye'ye huzur yok. Kandil ve Sincar terörden temizlenecek denildi, temizlenecektir.