BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak ordusu gönüllülere kapılarını açtı----

Irak ordusu gönüllülere kapılarını açtı

Irak ordusu gönüllülere kapılarını açtı
14 Haziran 2014 - 12:23 www.finansgundem.com

Irak ordusu, doğrudan ihtiyaç duyulana kadar bulundukları bölgede görev yapmak üzere gönüllülere kapılarını açtı

Irak ordusu Fırat Operasyonları komutanı Korgeneral Osman el-Ganimi, "Irak ordusuna katılmak isteyen gönüllüler belirli standartlara göre silah altına alınacak" dedi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Ganimi, "Öncelikle gönüllüler, Irak ordusuna alternatif değil sadece manevi olarak destek niteliğinde olacaktır. Buna rağmen silah altına alınacak gönüllüler rastgele değil, belirli standartlara göre, ruh hali ve önceden askeri tecrübesi olup olmamasına göre dikkatle seçilecektir" diye konuştu.

Ganimi, "Dini mercilerin vatan savunması için halka çağrıda bulunmasının akabinde ordu, doğrudan ihtiyaç duyulana kadar bulundukları bölgede görev yapmak üzere gönüllülere kapılarını açtı" ifadesini kullandı.

Irak'taki şiilerce "dini merci" kabul edilen Ayetullah Ali Sistani’nin, dün, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ve onunla beraber harket eden silahlı gruplara karşı vatan koruması için cihad çağrısında bulunduğu belirtilmişti.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgüt militanları ve bazı aşiret güçlerinin, en büyük kentlerden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)