BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak istihbaratından Türkiye'ye DEAŞ uyarısı----

Irak istihbaratından Türkiye'ye DEAŞ uyarısı

Irak istihbaratından Türkiye'ye DEAŞ uyarısı
20 Kasım 2019 - 07:57 www.finansgundem.com

Irak askeri istihbarat şefi el Ellak, Türkiye'ye kaçan DEAŞ yöneticileri yeni saldırı hazırlığında olduğunu bildirdi

Irak askeri istihbarat şefi Korgeneral Saad el Ellak, CNN'e yaptığı açıklamada, 'dokuz üst düzey DEAŞ lideri hakkındaki dosyaları Türkiye'ye verdiklerini' belirtti ve dosyalarda, tüm dünya genelinde saldırı düzenlemek için gerekli yüklü miktarda paraya erişimi olan DEAŞ yöneticilerinin de bulunduğunu' ifade etti.

El Ellak, DEAŞ üyeleri arasındaki konuşmalardan elde ettikleri bilgileri de paylaştı. İstihbarat verilerine göre Suriye ve Irak'taki cezaevlerinde tutulan DEAŞlıların "kaçırılmaları ve hapishanelere baskın düzenlenmesi planları yapılıyor."

Irak askeri istihbarat şefi, "Bu sorunun çözümü için uluslararası çaba gösterilmesi gerekiyor. Çünkü bu suçlular bu kamplardan çıkıp kendi ülkelerine dönebilir. Dolayısıyla Avrupa, Asya ve Afrika'nın kuzeybatısındaki ülkeler için büyük tehlike oluşturuyorlar" uyarısında bulundu.

Bazı üst düzey DEAŞ yöneticilerinin 'emir' olarak anıldığını belirten el Ellak, bu kişilerin çok büyük meblağlarda nakit paraya erişimleri olduğunu ve Türkiye'de 'yeni hücreler oluşturduklarını' anlattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)