BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiiPhone’unuz varsa ‘Bu şarkı neydi?’ demenize gerek yok----

iPhone’unuz varsa ‘Bu şarkı neydi?’ demenize gerek yok

iPhone’unuz varsa ‘Bu şarkı neydi?’ demenize gerek yok
17 Ağustos 2022 - 11:57 www.finansgundem.com

iPhone’unuzla istediğiniz her şarkının adını ve hangi sanatçıya ait olduğunu yalnızca tek bir dokunuşla ve birkaç saniye içinde öğrenebilirsiniz.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir kafede arkadaşlarınızla otururken ya da işlek bir caddede yürürken etraftan gelen bir melodiye kulak kesildiniz. Şarkıyı tanıyorsunuz, hatta bu şarkı uzun zamandır tekrar duymak ve hangi sanatçı tarafından söylendiğini öğrenmek istediğiniz bir şarkı. Çok mutlusunuz ve şarkıyı keyifle dinlemeye başlıyorsunuz. Tam o esnada aklınıza şarkının adı geliyor, daha doğrusu gelemiyor çünkü şarkının adını ya da şarkıyı kimin söylediğini bilmiyorsunuz.

Bu durum başınıza çok kez gelmiştir. Ne yapacağını bilemez halde sözleri (sözü varsa) ezberlemeye, nakarata odaklanmaya çalışırsınız. Şarkının adını ve hangi sanatçıya ait olduğunu öğrenmeli ve bunu hemen arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle paylaşmalısınız. Bunu yapabilmek için önce başka bir bilmeniz gerekiyor: Bunu sizin yerinize iPhone’unuz kolaylıkla yapabiliyor.

Cnbc’den Todd Haselton’ın haberine göre, iPhone’unuz sayesinde herhangi bir şarkıyı yalnızca tek bir dokunuşla öğrenmeniz mümkün. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bunu yapmak için ise oldukça basit birkaç ayar yapmanız gerekiyor.

Herhangi bir uygulamaya ihtiyacınız yok

iPhone ve iPad’in, Apple’ın 2018 yılında satın aldığı Shazam müzik tanıma hizmetiyle entegrasyonunun bir parçası olan bu özellik sayesinde, bir barda, arabanızda ya da arkadaşınızın evinde radyoda çalan bir şarkıyı herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymadan kolaylıkla tanıyabilirsiniz. Telefonunuzda Shazam ya da başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan, sadece ekranı aşağı kaydırıp tek dokunuşla, dilediğiniz şarkının adını ya da kime ait olduğunu hemen öğrenebilirsiniz.

Kaydır ve dokun

iPhone’unuzda bu özelliği aktif etmek oldukça kolay. Bunun için;

iPhone’unuzda ‘Ayarlar’ sekmesini açın.
'Denetim Merkezi’ne dokunun.
Ekranı aşağı kaydırın ve ‘Daha fazla denetim’ başlığı altında bulunan ‘Müzik Tanıma’ satırının yanındaki yeşil renkli ‘+’ sekmesine dokunun. Yaptığınız işlemle artık iPhone’unuzun müzik tanıma özelliğini aktif etmiş oldunuz.

Artık o şarkıyı siz de biliyorsunuz

Son olarak yapmanız gereken şey, o tanımadığınız ama çok beğendiğiniz şarkıyı duyduğunuz anda ekranınızı sağ üst köşeden aşağı kaydırmak ve Shazam butonuna dokunarak iPhone’unuzun duyduğunuz şarkıyı tanımasını beklemek.

Öyle çok beklemenize de gerek yok. Telefonunuz birkaç saniye içinde şarkıyı tanıyacak ve ardından ekranınızın üst kısmında şarkının ve sanatçının adını gösterecektir.

Telefonunuza tanıması için dinlettiğiniz şarkıların geçmişine bakmak isterseniz, Shazam düğmesine kısa bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)