BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaiPhone ambargo kaldırttı----

iPhone ambargo kaldırttı

iPhone ambargo kaldırttı
31 Mayıs 2013 - 09:27 www.finansgundem.com

ABD, Apple ve diğer Amerikan şirketlerinin satışlarının düşmesi üzerine İran’a uyguladığı ambargoda yumuşamaya gitti

ABD yönetimi, İran halkının iletişim teknolojilerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla, Amerikan şirketlerinden cep telefonu, yazılım ve diğer teknoloji ürünleri satışına izin verecek şekilde bu alanda uyguladığı kısıtlamaları yumuşattı ve satışa izin veren bir genel lisans yayımladı.
A.A.’nın haberinde, ABD Hazine Bakanlığı'nın açıkladığı yeni karara göre, Bakanlık, ABD Dışişleri Bakanlığı ile istişare halinde, İran'a kişisel iletişim teknolojisi ürünlerinin satışına izin veren bir genel lisans yayımladı. Ancak lisansın, İran hükümetine ya da ABD'nin kara listesindeki kişi veya kuruluşlara teknoloji ürünleri satışını yasaklayan mevcut yaptırımlarda bir değişiklik yaratmayacağı vurgulandı.
Bakanlığın bu adımı, İran halkına, daha önce Tahran'da sadece karaborsada yer bulabilen son model Apple telefonları ve en yeni yazılım ürünlerine daha kolayca erişebilmesine imkan tanıyacak.
Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında, "İran hükümeti, halkının birbirleriyle ve dünyanın geri kalanıyla olan iletişimlerini keserek onları susturmaya çalışırken, ABD, İran halkının ifade özgürlüğü hakkı dahil olmak üzere evrensel insan haklarını kullanabilmesine yardım etmeye dönük adımlar atmaya devam edecek" ifadesi kullanıldı.
Teknoloji alanındaki kısıtlamaların gevşetilmesinin, İran'da gelecek ay yapılacak seçimler öncesinde ABD'nin İran halkına yönelik iyi niyetini gösterme amacı taşıyor olabileceği yorumları yapılıyor.
ABD Hazine Bakanlığı ayrıca İran'da haber ve enformasyon akışına sansür uyguladığını belirttiği bir komite ve İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yardımcılarından Aşgar Mir Hicazi de dahil olmak üzere, ciddi insan hakları ihlallerine karıştıkları gerekçesiyle bazı İranlı hükümet grupları ve 60 civarında yetkiliyi de kara listeye aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)