BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİpek kağıtta grev----

İpek kağıtta grev

İpek kağıtta grev
21 Haziran 2013 - 16:56 www.finansgundem.com

Firma ile Selüloz-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması çalışanlar greve gitti

Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan İpek Kağıt ile Selüloz-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle, 185 çalışanın greve başladığı bildirildi.İpek Kağıt'tan yapılan yazılı açıklamada, Selüloz-İş Sendikası ile yaklaşık 6 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamadığı duyuruldu.Kuruluşun Yalova ve Manisa fabrikalarında 21 Haziran sabahı itibarıyla greve başlandığı belirtilen açıklamada, "Temizlik kağıdı sektöründe, mavi yaka çalışanlarına sektöründe en yüksek ücreti veren ve yine sektöründe toplu iş sözleşmesi yapma hakkına sahip tek kuruluş olan İpek Kağıt, bu karardan büyük üzüntü duymaktadır" ifadelerine yer verildi.
Sendika ile yapılan bütün görüşmelerde olumlu cevabın alınmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sendikaya, ücretlerin yüzde 12, sosyal yardımların yüzde 27 artırılması, toplam artışın ise yüzde 16,5 olması için son bir teklif yapıldı. Ancak bu teklif kabul edilmedi. Kuruluşumuzun anlaşma konusundaki tüm çabalarına rağmen olumlu cevap alınamamıştır. Yapılan yoğun görüşmeler sonrasında süreç anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve 185 sendikalı çalışanımızı kapsayan grev başlamıştır. İpek Kağıt olarak mavi yakalı çalışanlarımıza daha iyi yaşam koşulları sağlamak üzere enflasyonun üzerinde bir zam oranı sunarak, son dakikaya kadar çözüm bulma yolunda iyi niyetli çaba göstermemize rağmen, bu çabalarımızın karşılığını bulamamasından büyük üzüntü duyuyoruz. Geldiğimiz bu noktada, çalışanlarımızın sağduyusuna olan inancımız tamdır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)