BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIPARD-II’de hibe desteği 1.2 milyar TL----

IPARD-II’de hibe desteği 1.2 milyar TL

IPARD-II’de hibe desteği 1.2 milyar TL
11 Mayıs 2020 - 11:16 www.finansgundem.com

IPARD-II programı kapsamında 9’uncu başvuru çağrı ilanına çıkıldı. Programın hibe desteği 1.2 milyar TL olacak.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-II programı kapsamında 9. başvuru çağrı ilanına çıkıldığını duyurdu. Pakdemirli, “Kırsalda daha çok yatırım, üreticiye daha çok gelir, istihdama daha çok katkı amacıyla IPARD kırsal kalkınma desteklerini yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kez de toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon euro yani 1.2 milyar TL olan IPARD-II 9. başvuru çağrısı için ilana çıktık” dedi.

IPARD destekleri ile bir yandan AB standartlarında rekabetçi yeni işletmeler kurulmasının desteklendiğini diğer yandan kırsalda gelir getiren faaliyetlerin çeşitlendirildiğini ifade eden Pakdemirli, kırsaldaki kadın ve genç girişimcilerin daha çok desteklemesi ve kaliteli üretimin teşvik edilmesinin amaçlandığını kaydetti.

YÜZDE 70 ORANINDA HİBE DESTEĞİ

Çağrı kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörlerinde sunulacak projelerin destekleneceğini belirten Pakdemirli, “Hayvancılık sektöründeki yatırımların destekleneceği Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinin destek bütçesi 104 milyon Euro, yani 790 milyondur. Bu kapsamda, yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin Euro arasındaki projelere yüze 50-70 oranında hibe desteği sağlanacak” dedi.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri için ise 410 milyon liralık destek bütçesi tahsis edildiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, “Yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin Euro arasındaki projelere yüzde 55-65 oranında hibe desteği sağlanacak” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)