BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkInveo, yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvurdu----

Inveo, yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvurdu

Inveo, yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvurdu
05 Temmuz 2021 - 10:13 www.finansgundem.com

2021 yılı Nisan ayından bu yana hisseleri Borsa İstanbul, Yıldız Pazar'da INVEO koduyla işlem gören Inveo Yatırım Holding, yeni yatırım bankası için BDDK'ya başvurdu.

Sermaye piyasalarındaki 30 yıllık köklü ve güçlü geçmişinin devamı olarak yeni nesil yatırım holdingine dönüşen Inveo Yatırım Holding ve Türkiye'nin en büyük aracı kurumlarından olan iştiraki Gedik Yatırım, kuruluş hazırlıklarını yürüttükleri yeni yatırım bankasının resmi başvuru sürecini tamamladı. Planlamalara göre yatırım bankasının sermayesinin %74.99'luk kısmı Inveo Yatırım Holding A.Ş.'ye, %25'lik kısmı ise Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye ait olacak. Geri kalan hisseler ise grup şirketlerinden Inveo Portföy Yönetimi A.Ş., Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç ve CEO'su Onur Topaç arasında paylaşılacak. Demet Özdemir ve Bora Oruç kurulacak yeni yatırım bankasının danışma kurulunda yer alacak. Yatırım bankasına, görev aldığı dönemlerde inovatif bakış açısıyla bankacılık sektöründe birçok yapısal dönüşümü başlatmış, yatırım bankacılığı alanında yeni trendlere yön vermiş ve ödüllü finansal teknoloji projeleri ile yatırım bankacılığına yeni bir soluk kazandırmış Dr. Önder Halisdemir liderlik edecek.

Inveo Yatırım Holding ve Gedik Yatırım'ın birlikte kurdukları yatırım bankasıyla hedefleri gelişmekte olan sermaye piyasalarına katkıda bulunmak ve ülkemizin sürdürülebilir büyüme ve kalkınma öncelikleri doğrultusunda, yatırım, üretim, dijital dönüşüm ve istihdamın artırılması yönünde kritik yatırımlarda, en yeni finansal piyasa araçlar kullanılarak şirketlerin alternatif finansman kaynaklarına erişim sağlayabilmek olarak açıklandı.

Kuruluş aşamasında olan Inveo Yatırım Bankası'nın faaliyet alanları yatırım bankacılığı, kurumsal finansman, yatırım danışmanlığı, dış ticaret, hazine ve türev ürünleri olarak belirlendi. Bankanın, ileri teknolojik Ar-Ge projelerinin finansmanı, imalat sanayinin dijital dönüşümü, eğitim ve sağlık yatırımları, yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği projeleri, şehircilik, kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri, turizm yatırımları gibi sektörlerde yenilikçi dönüşümü başlatacak projelerde, reel sektörün kısa/ uzun vadeli fonlara kavuşması açısından kritik rol üstlenmesi planlanıyor.

INVEO yeni nesil bir yatırım bankası olacak

Kurulacak banka, yeni nesil bir yatırım bankası olacak. Banka global finansal teknoloji (fintech) trendlerin uygulayıcısı olacak. Blockchain, yapay zekâ ve veri bilimi analitiğinin kullanımıyla özgün bir iş modeliyle hareket edecek olan banka girişim ekosistemi ile yakın çalışma içerisinde iş birlikleri geliştirerek, bir finansal teknoloji şirketi dinamizmiyle ülkemizdeki finansal derinliğe yaratıcı katkı sunacak. Bankanın yenilikçi ürün ve hizmet çeşitliliği yanı sıra yurt dışı fonlama alanlarında da yeni kaynaklar ve avantajlar sunması öngörülüyor.

Yatırım bankası kuruluş çalışmaları hakkında Inveo Yatırım Holding adına açıklama yapan Gedik Yatırım'ın CEO'su Onur Topaç şunları söyledi:

Sermaye piyasalarındaki 30 yıllık deneyimimizi bir üst seviyeye çıkartmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu yatırımların finansmanına katkı sağlamak için bir yatırım bankası kurmak istediğimizi açıklamış ve bunun için bir danışma kurulu oluşturmuştuk. Bu yolculukta geldiğimiz kritik bir aşama olarak BDDK banka kuruluş başvuru sürecimizi tamamlamış durumdayız. Yıllardır ülkemizdeki güvenli yatırım ortamı ve yatırımcılarımızın bizlere duyduğu güven ile güçlendirdiğimiz sermayemizi, sermaye ve para piyasalarındaki işleyişe olan hakimiyetimizi kurulacak olan bankaya aktaracağız. Uluslararası piyasalardaki tecrübelerimizi ve yabancı yatırımcılarla kuvvetli ilişkilerimizi yine ülkemizin ve şirketlerimizin sürdürülebilir büyümesi ve kalkınması yönünde kullanmak üzere kullanacağız. Banka kuruluşu konusunda motivasyonumuz oldukça yüksek ve büyük heyecan duyuyoruz. Globalde yükselen finansal trendler ve finans dünyasında ileri teknolojik imkanların kullanımının yoğunlaştığı bir dönemde, yeni nesil yatırım bankamızın sektördeki konumlanmasında finansal teknolojiler ana rehberimiz olacak. Finansal hizmetlere nitelikli değer sağlamak, ülkemizdeki güçlü bankacılık sistemi ve geleneksel yatırım bankacılığı iş modellerini bir üst seviyeye taşımak vizyonuyla çıktığımız bu yolda, sektöre öncülük etmek ana hedefimiz olacak. Geçtiğimiz aylarda açıkladığımız vizyonumuz doğrultusunda, kuruluş aşamasında olan yatırım bankamıza, ülkemizde yatırım bankası ve finansal teknoloji şirketleri denilince akla gelen ilk isim olan Dr. Önder Halisdemir liderlik edecek. Danışma Kurulumuzun destekleri ile birlikte Önder Halisdemir, bankamızın konumunu netleştirmek ve iş planlarını oluşturmak üzere ekibiyle yoğun çalışmalarına başladı. Önümüzdeki süreçte yürütülen faaliyetler ve planlamalar ile ilgili detayları duyurmaya devam edeceğiz.

 

 

Inveo, yatırım bankası için ilk adımı atıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)