BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİnternetten alışveriş yapmayanlar listesinde Türkiye Avrupa ikincisi----

İnternetten alışveriş yapmayanlar listesinde Türkiye Avrupa ikincisi

İnternetten alışveriş yapmayanlar listesinde Türkiye Avrupa ikincisi
11 Şubat 2020 - 10:26 www.finansgundem.com

Avrupa’da 37 ülkede yapılan araştırmaya göre ödeme güvenliği endişesiyle internetten alışveriş yapmayanlar listesinde Türkiye ikinci sırada yer aldı.

İnternet artık hayatımızın vazgeçilmezi. Her alanda bir çok işlemi internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Alışveriş de bunlardan birisi. Türkiye’de internetten alışveriş yapanların sayısı artıyor. Kredi kartı bilgilerinin çalınabileceği endişesiyle online alışverişten kaçınanlar da var. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 27’si ödeme güvenliği kaygısıyla online alışveriş yapmıyor. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ise bu oran sadece yüzde 7.

Zirvede Portekiz ve Türkiye var

AB İstatistik Ofisi (Eurostat) internetten alışverişten kaçınanlara ilişkin bir araştırma yaptı. Buna göre 2019 yılında ödeme güvenliği endişesinden dolayı internetten alışveriş yapmayanların oranı tespit edildi. Bu sonuçlara son bir yılda internet kullandığını belirtenler dahil. Listenin zirvesinde yüzde 30 ile Portekiz var. Türkiye yüzde 27 ile ikinci sırada. Üçüncü sıradaki Karadağ’da bu oran yüzde 20.

Bu ülkeleri şunlar takip ediyor: İspanya (yüzde 17), Macaristan (yüzde 17), Finlandiya (yüzde 15). Güvenlik endişesiyle online alışveriş yapmayan internet kullanıcıların oranı Fransa’da yüzde 9, İsveç’te yüzde 5, Almanya ve Hollanda’da yüzde 4.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)