BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnternette reçetesiz ilaç tehlikesi büyüyor----

İnternette reçetesiz ilaç tehlikesi büyüyor

İnternette reçetesiz ilaç tehlikesi büyüyor
31 Mart 2022 - 09:06 www.finansgundem.com

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, ambalajı açılmış, ikinci el ilaç satışı yapılmasının yanı sıra şimdi de karekodlu ve reçeteli satılması gereken ilaçların yasal olmayan şekilde internette satılmaya başlandığını söyledi.

İnternet kullanımı ve online kanallardan yapılan alışverişler her geçen gün biraz daha artıyor. Birçok ürün internet üzerinden sipariş edilip saatler içerisinde kapıdan teslim alınabiliyor. Ancak yasal olmayan şekilde internet üzerinden Ilaç satışı yapıldığı, bu ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiği ifade edildi. Meltem Özgenç’in Hürriyet’teki haberine göre konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, normal şartlar altında karekodlu ve reçeteli satılması gereken ilaçların dahi internet üzerinden yasadışı olarak satıldığını vurguladı. Yine internet üzerinden az kullanılmış, ambalajı açılmış ilaçların dahi satışa sunulduğunu vurgulayan Saydan, tüm bunların halk sağlığı üzerinde ciddi bir tehdit yarattığına dikkat çekti.

Saydan, “İnternet üzerinden ev eşyası satışı yapan bazı siteler tarafından karekodlu ilaçlar yasal olmayan şekilde vatandaşa satılıyor. Hatta eczanelerimizde 47.81 lira olan ilaç internette 179 liraya satılıyor. Sendika olarak yasal olmayan bu satışları tespit ettiğimizde Sağlık Bakanlığı’na bildiriyoruz. İlaç kimyasal bir maddedir, dozunda kullanılmazsa zehirdir.” dedi.

DSÖ’nün rakamlarına göre internet üzerinden satılan ilaçların yarısından çoğunun sahte olduğunu kaydeden Saydan, “TEİS olarak talebimiz, Sağlık Bakanlığının ve Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun ortak hareket ederek, ilaçların isim barkod ve görsellerinin bu tür sitelere yüklenmesini engellemeleri ve bu tür düzenlemelere uymayan internet siteleri hakkında Türk Ceza Kanunu gereği yasal işlem başlatmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Suyu bile ilaç kadar faydalı olan mucizevi besin!

 

ABD'li ilaç firması 6 milyar dolar tazminat ödeyecek!

 

Kovid'e karşı mucize ilaç olarak gösteriliyordu: Etkisi yokmuş!

 

İlaç sektörü yılda iki kez kurda güncelleme istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)