BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnternete gelecek zam 2 ay ertelendi----

İnternete gelecek zam 2 ay ertelendi

İnternete gelecek zam 2 ay ertelendi
01 Nisan 2022 - 11:35 www.finansgundem.com

Türk Telekom’un toptan internet tarife fiyatlarına yüzde 67 oranında yaptığı zam, BTK kararıyla iki ay ertelendi. Öte yandan, zamma ilişkin Türk Telekom'dan da açıklama geldi.

Bugün yürürlüğe girmesi beklenen yüzde 67'lik internet zammı 1 Haziran'a ertelendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun 3 Mart tarihinde aldığı karara göre, bugünden itibaren Türk Telekom’un altyapısı üzerinden sağlanan genişbant internet tarifelerinin toptan aylık fiyatlarında artışa gidilecekti.

Kurul aldığı yeni kararla bu zammın yürürlük tarihini 1 Haziran’a erteledi.

İşletmecilerin maliyetlerinde meydana gelecek olan bu artışın, 1 Haziran’dan itibaren tüketicilere de değişen oranlarda yansıtması bekleniyor.

Kurulun kararında, "5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 6, 13, 14 ve 20’nci maddeleri, Erişim ve Arabağlantı Yönetmeliği’nin 5 ve 12’nci maddeleri ve ilgili diğer mevzuata istinaden; Kurumumuz düzenleme hakları saklı kalmak kaydıyla;

Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifinde yer alan port ücretleri ile Türk Telekom Referans Arabağlantı Teklifinde yer alan aylık THK ücretlerine ilişkin alınan 09.03.2022 tarihli ve 2022/DK-ETD/64 sayılı Kurulu Kararı’nın 01.04.2022 olan yürürlük tarihinin 01.06.2022 tarihine ertelenmesi,
İşbu Kurul Kararı ile yapılan değişikliği içeren Referans Tekliflerin, Kararın tebliğini müteakiben 3 (üç) gün içerisinde Türk Telekom internet sayfasında yayımlanması, hususlarına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

TÜRK TELEKOM'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, haberle ilgili olarak Türk Telekom’dan da açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

"Türk Telekom’un Port ücretlerindeki artışlarla ilgili olarak son dönemde gündeme gelen fiyat düzenlemesi konusunda bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. 

Bazı yayın organları ve sosyal medya platformlarında belirtilen ‘İnternete yüzde 67 zam yapıldı’ içerikli haberler ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Belirtmek isteriz ki, toptan seviyedeki Port ve Transmisyon ücretlerinde Şubat 2020’den beri herhangi bir fiyat güncellemesi yapılmamıştır. Aradan geçen iki yılı aşkın süre zarfında dünya ve Türkiye ekonomisindeki konjonktüre bağlı olarak maliyetleri doğrudan etkileyen ekonomik parametrelerde ciddi değişiklikler yaşanmıştır. Şubat 2020’den bugüne transmisyon (iletim) maliyetleri önemli ölçüde artmış olmasına rağmen transmisyon ücretlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. 

Toptan seviyede gerçekleştirilen fiyat düzenlemesinin perakende seviyesindeki internet ücretlerine yansıması ise tamamen ilgili internet servis sağlayıcı işletmelerin kendi stratejileri kapsamında belirlenecek olup, bu artışın; iddia edilen oranların ve enflasyonun da çok altında olacağı öngörülmektedir.

Toptan seviyedeki hizmetler için öngörülen güncelleme teklifi, 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktır."

Elektrikte sanayi abonelerine yüzde 20 zam

Doğal gaza yüzde 35 ila yüzde 50 arasında zam yapıldı

Şekere yüzde 31 zam

Kırmızı et fiyatlarına yüzde 10 zam geldi

Bakan Bilgin yanıtladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)