BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİnternet Bankacılığıİnternet bankacılığında dünyada bir ilk----

İnternet bankacılığında dünyada bir ilk

İnternet bankacılığında dünyada bir ilk
22 Şubat 2013 - 12:51 www.finansgundem.com

Garanti Bankası ve Intel Türkiye Kullanıcı Doğrulama Teknolojisiyle birlikte gerçekleştirdiği hizmet dünyada bir ilk oldu

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, Intel Türkiye ile hayata geçirdikleri Intel Kullanıcı Doğrulama Teknolojisi (IPT) ile müşterilerin internet bankacılığı işlemleri için başka bir cihaza ihtiyaç duymadan sadece kendi müşteri numarası ve parolasıyla giriş yapabildiğini belirterek, ''Bu teknoloji ile SMS şifresi beklemenize gerek kalmıyor'' dedi.
Garanti Bankası internet şubesi müşterilerinin doğrulama işlemlerini SMS şifresi beklemeden ya da ikinci bir cihaza gerek kalmadan yapabilmelerini sağlayan IPT teknolojisinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında Başer, bundan 10 sene evvel Garanti Bankası'nın tüm finansal işlemleri arasında dijital kanalların payı yüzde 40 iken, bugün bu rakamın yüzde 80'e ulaştığını, şubeler tarafından işlemlerin sadece yüzde 20'sinin gerçekleştiğini söyledi.
Bundan 4 sene evvel aktif 5 milyon olan aktif internet bankacılık kullanıcı sayısının bugün 10 milyona geldiği bilgisini veren Başer, söz konusu bu tüketicilerin her ay internet bankacılık işlemlerini kullandığını ifade etti. Bu rakamın Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre farklı kriterler baz alındığında 15 milyona kadar çıktığını aktaran Başer, tüketicilerin bankacılığı da artık dijital olarak kullanmaya başladığını dile getirdi. Garanti Bankası olarak internet bankacılığında finansal işlemlerde yüzde 30 pazar payına sahip olduklarını anlatan Başer, sözlerine şöyle devam etti: ''Mobil bankacılık atak yapan bir alan bizim için. Ülkedeki mobil bankacılık müşteri sayısı son 1 sene içerisinde tam 2 katına çıktı. Hala internete göre düşük seviyelerde. Ama biz Garanti bankası olarak bu rakamı bir yılda 3,5-4 katına çıkarttık. Bu da bizi yüzde 41 pazar payına getirdi. Bu anlamda Intel Kullanıcı Doğrulama Teknolojisi önemli bir teknoloji. Bu uygulama ile müşterilerimiz internet bankacılığı işlemleri için başka bir cihaza ihtiyaç duymadan sadece kendi müşteri numarası ve parolasıyla giriş yapabiliyor. Bu teknoloji ile SMS şifresi beklemenize gerek kalmıyor. Müşterilerimiz internet bankacılığı için bir kere tanımlayacakları şifre sayesinde, bu şifreyi her girişlerinde tekrar kullanarak internet bankacılığı faaliyetlerini yürütebilecekler.''
2,5 milyarı aşkın kişi her gün internet başında
Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, artık 2,5 milyarı aşkın kişinin her gün internet başında hayatını geçirdiğini söyledi. Bugün dünyada internete bağlı 8 milyar cihaz, 2,5 milyar da kullanıcı olduğunun tahmin edildiği bilgisini veren Aydın, 2020 yılında ise internete bağlı cihaz sayısının en tutucu tahminle 20 milyarın üzerine çıkması, teknoloji firmalarının yaptığı tahminlere göre ise bu rakamın 50-60 milyarın üzerine çıkmasının beklendiğini dile getirdi.
60 saniye içerisinde 710 bilgisayarın satıldığını, 11 milyon anlık mesaj yollandığını aktaran Aydın, yine bu süre içerisinde 220 bin doların üzerinde PayPal işlemi yapıldığını ifade etti. Yapılan araştırmalara göre bugün dünyada 1 trilyon doların üzerinde bir siber suç endüstrisinin oluştuğunu vurgulayan Aydın, her gün 600 bin Facebook kullanıcısının kimliğinin tehdit altında olduğunu dile getirdi.
Hackerların artık Savunma Bakanlıklarının bile bilgilerine eriştiğinin altını çizen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:''Güvenliğin önemi artıyor. Bu noktada Intel Kullanıcı Doğrulama Teknolojisi'ni dünyada ilk defa hayata geçiriyoruz. Bu yeni teknoloji ile SMS şifresini kullanmaya gerek kalmadan, kusursuz bir güvenlik sağlayan bu teknolojiyi sizlerle paylaşıyoruz. Bu teknoloji aynı zamanda elektronik imzanın cihazların içine gömülmesi ve böylelikle daha kolay kullanım modelini hayata sokuyor. Kredi kartını Ultrabook'a yaklaştırarak alışverişlerinizi her türlü bilgilerinizi girmeden güvenli bir şekilde NFC teknolojisini kullanarak Ultrabook'lar üzerinden önümüzdeki günlerde yapıyor olabileceğiz.''
Aydın, IPT teknolojisinde kimlik bilgisini cihazın içine gömdüklerini belirterek, dolayısıyla sistemin çok daha güvenli ve kullanımının kolay olduğunu söyledi.
Söz konusu teknoloji ile müşteriler Ultrabook'larından Garanti İnternet Şubesi'ne giriş yaparak, bir defaya mahsus olmak üzere Intel Kullanıcı Doğrulama (IPT) teknolojisine dayalı bu servise kayıt oluyor ve bu servisi kullanmak için bir şifre belirliyor. Bundan sonraki girişlerinde, her zamanki gibi müşteri numarası ve parolalarını girdikten sonra IPT için belirledikleri şifre ile başka bir cihaza gerek kalmadan internet şubesine giriş yapabiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)