BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIntel'in gelirleri çakıldı----

Intel'in gelirleri çakıldı

Intel'in gelirleri çakıldı
18 Temmuz 2013 - 07:02 www.finansgundem.com

Teknoloji devlerinden Intel'in satış tahminleri, kişisel bilgisayar pazarındaki düşüşün etkisiyle beklentiyi tutturamadı

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi Intel Corp., kişisel bilgisayar pazarındaki düşüşün, en büyük işini olumsuz etkilemesiyle 3 çeyrekte bazı beklentilerin altında 3. çeyrek satış tahmininde bulundu.
Şirket, mevcut dönemde gelirin 500 milyon dolarlık hata payıyla 13.5 milyar dolar olacağını öngördü. Analistler, satışların 13.7 milyar dolar olmasını bekliyordu.
Tüketicilerin, şirketin satışlarının en büyük kısmını kapsayan kişisel bilgisayarlardan, akıllı telefon ve tabletlere yönelmesiyle Intel'in geliri 2. çeyrekte de düşerek, kazançların azaldığı 4. çeyreğine işaret etti. Wasatch Advisors Inc.'in fon yöneticilerinden Michael Shinnick, düşüşü durdurmak ve büyümeyi canlandırmak için Intel'in daha fazla telefon ve tablet üreticisini kendi işlemcilerini kullanmaya ikna etmesinin gerektiğini belirtti.
Geleneksel PC'lerin düşüşte olduğunu tartışmasız bir durum olduğuna dikkat çeken Shinnick, "Mobil araçlardan pay alabilirler mi?" sorusunu yöneltti.
Intel'in bilançosunu açıklaması sonrasından hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 4.3 değer kaybederek hisse başına 23.10 dolara geriledi. Intel hisseleri bu yıl yüzde 17 artış kaydederek, yüzde 28 yukarıda seyreden Philadelphia Yarı iletken endeksinin gerisinde kaldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)