BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiInstreet, 'hack'lendi!----

Instreet, 'hack'lendi!

Instreet, 'hack'lendi!
28 Eylül 2022 - 18:23 www.finansgundem.com

Flo’nun online ayakkabı ve giyim alışverişi sitelerinden “instreet.com.tr” hack’lendi. Yaşanan veri ihlalinde ele geçirilen bilgiler arasında kredi kartı ilk 4 ve son 4 hanesini gösteren verilerin de yer aldığı açıklandı

Flo Mağazacılık’ın alt markalarından olan online alışveriş sitesi “instreet”nin kullanıcı bilgilerinin ele geçirildiği açıklandı.

Yaşanan veri ihlalinde “instreet.com.tr” internet sayfasından alışveriş yapan kullanıcıların kredi kartı bilgileri ele geçirildi. Bu bilgiler arasında kredi kartı ilk 4 ve son 4 hanesiyle bu kredi kartlarının hangi bankaya ait olduğunu gösteren verilerin de yer aldığı belirlendi.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan (KVKK) konuyla ilgili olarak yapılan ve Flo Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş.’den Kurum’a iletilen ihbarda, yaşanan ihlalde ilgili olarak özetle şu bilgiler verildi:

İNCELEME BAŞLATILDI

Veri sorumlusuna ait instreet.com.tr internet sayfasının kullanıcılarına ait kişisel veriler, herkes tarafından ulaşılabilir bir internet sayfasında yayınlandı.

İhlalden etkilenen kişisel veriler, ad, soyad, kullanıcı adı, kullanıcı şifresi ve bu kullanıcılardan 380 kişiye ait olmak üzere kredi kartı ilk 4 ve son 4 hanesiyle bu kredi kartlarının hangi bankaya ait olduğunu gösteren bilgilerden oluştu.

İhlalden yaklaşık olarak 3500 kişi etkilendi.

Söz konusu ihbar ile ilgili olarak Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında resen inceleme başlatıldı.

17 yaşındaki genç Marmara Üniversitesi'ni hackledi

 

Rus hacker grubu Japonya'daki metro firmalarına erişimi vurdu!

 

YandexGo uygulamasını hackledi: Tüm taksileri aynı adrese çağırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)