BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiInstagram'dan uygulama dışı canlı yayın----

Instagram'dan uygulama dışı canlı yayın

Instagram'dan uygulama dışı canlı yayın
12 Temmuz 2022 - 12:25 www.finansgundem.com

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, çok beklenen canlı yayın güncellemesini test etmeye başladı.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, canlı yayın özelliğini genişletiyor. Instagram'da masaüstü bilgisayardan ve çeşitli üçüncü taraf platformlar aracılığıyla canlı yayın yapılabilecek.

TRT Haber’in aktardığına göre Instagram, yayıncıların OBS, Streamyard ve Streamlabs gibi canlı yayın yazılımlarını kullanarak bir masaüstünden canlı yayın yapmalarını sağlayan yeni bir canlı yayın aracını test ediyor.

Uygulama dışı canlı yayın

Meta’ya ait sosyal medya platformu, ilk defa uygulama dışında canlı yayın açmaya izin veriyor. Yeni entegrasyon sayesinde Instagram yayınlarında harici kamera, mikrofon veya ekran şablonları kullanılabilecek.

Instagram’ın masaüstü sürümünde canlı yayın başlatmak için ilk olarak hangi yayın platformunu (OBS veya Streamlabs gibi) seçtiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Ardından canlı yayınınıza bir başlık vermeniz isteniyor. Başlığınızı seçtikten sonra ise anahtar ve doğrudan yayın bağlantısını göreceksiniz. Her iki kodun da harici yazılıma kopyalanmasıyla Instagram yayınını dış bir uygulamaya bağlamış olacaksınız.

Meta sözcüsü Instagram Live Producer ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Instagram Live’ı paylaşılan deneyimler için anlamlı bir yer haline getirmenin yolları üzerinde her zaman çalışıyoruz. Şu anda yayıncıların küçük bir ortak grubuyla yayın yazılımı kullanarak canlı yayına geçmelerine izin vermenin bir yolunu test ediyoruz." dedi

Instagram ilk defa dış bir uygulamayla entegrasyon sunuyor olsa da, yayın için hala bazı kurallara sahip. Örneğin; 9×16 en-boy oranı, saniyede 60 kare hızında 720 piksel çözünürlük ve 2.250 ila 6.000 Kbps arasında video bitrate aralığını desteklediğinin altını çiziyor.

Instagrama yeni özellik: 'Gönderi sabitleme'

 

İnstagram'dan Madonna'ya yasak!

 

Instagram'a ebeveyn denetimleri geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)