BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİnsanın en meşgul olduğu yaş belirlendi----

İnsanın en meşgul olduğu yaş belirlendi

İnsanın en meşgul olduğu yaş belirlendi
02 Kasım 2010 - 12:31 www.finansgundem.com

33 yaş, yoğun iş temposuyla ailevi ve sosyal faaliyetler arasında denge oluşturulmaya çalışılan ve bu aktivitelerin hayatta en çok zaman aldığı dönem

Araştırmaya göre, 33 yaşında yapılacak o kadar çok iş var ki, uyku saatleri iyice kısalıyor. Araştırmaya katılan 33 yaşındaki bireylerin üçte biri günde ortalama sadece beş saat uyuyabildiklerini söylerken, üçte ikisi haftada 38 saatten fazla zamanı ofiste geçirdiğini belirtti.

Yüzde 60, her şeye vakit ayırabilmek için işle ilgili ve sosyal hayata dair randevularını iki kez planlamak zorunda kaldıklarını söylüyor. Zira aile ve iş sürekli çakışıyor, 33 yaşındakilere sevdikleri bir şeyi yapabilmek için sadece bir saat kalıyor.

Hotmail tarafından yapılan araştırmaya katılan her beş kişiden biri, çok meşgul oldukları için dışarı çıkıp sosyalleşmeye vakit ayıramadıklarını belirtiyor. Yüzde 56 eve sürekli iş getiriyor. Ankete katılan 33 yaşındaki kadınların yüzde 90'ı, aynı yaştaki erkeklerden daha yoğun olduklarını düşünüyor.

Kadınların iş yoğunluğu kariyerlerinde ilerlemeleri, evlenmeleri ve bir aile kurmalarıyla birlikte artıyor. Hayatın kolaylaştığı yaş ise 55 olarak belirlendi. Bu yaşta artık kariyerin zirvesine ulaşıldığı ve çocukların da kendi başlarının çaresine bakacak yaşa geldiği düşünülüyor. Bu yaştaki kişi, her gün ortalama bir saat 23 dakikayı sadece kendine ayırabilecek duruma geliyor. Bu yaştakiler ofiste haftada ortalama 30 saat harcıyor. Yarısından azı eve iş getiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)