BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnsan kaçakçılığı olayları değişti! İşte yeni taktikler...----

İnsan kaçakçılığı olayları değişti! İşte yeni taktikler...

İnsan kaçakçılığı olayları değişti! İşte yeni taktikler...
07 Eylül 2021 - 13:41 www.finansgundem.com

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde üst düzey bir yetkilinin açıklamalarını köşesine aktaran Sözcü yazarı Saygı Öztürk, insan kaçakçılığı olaylarının değiştiğini belirterek, Türkiye’nin vize uyguladığı Afrika ülkelerinden gelenlerin taktiklerini açıkladı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Türkiye’ye başlayan göçmen akınının neden olduğu tartışmlara ilişkin kaleme aldığı bugünkü yazısında, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde üst düzey bir yetkili ile görüştüğünü ve “son zamanlarda insan kaçakçılığı olayları değiştiğini” söylediğini aktardı.

Öztürk, "İşte insan kaçakçılığında yeni yöntemler" başlığıyla yayımlanan yazısında, ismi açıklanmayan kaynağı Afrika ülkelerinden Türkiye’ye gelenlerin taktiklerini şu şekilde açıkladı:

"Daha çok 25 yaşını geçmemiş Somali vatandaşları, ülkelerindeki diplomalarını ve denkliklerini bir şekilde uydurarak ülkemizdeki Devlet ya da vakıf üniversitelerine ön kayıt yaptırıyor ve gruplar halinde Büyükelçililiğimize başvuruyor. Vize istekleri, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Yabancılar Vize Dairesi'ne gönderiliyor. Burada, organizasyonu yapan turizm acentası devreye giriyor. İçişleri Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu'ndaki (YÖK) işlemleri sonucu vize alınıyor. Böylece bu kişilerin Türkiye'ye gelmeleri sağlanıyor. Öğrenci vizesi alıp gelenlerden paket olarak 1- Vize parası, 2- Ön kayıt parası, 3- Uçak bilet parası, 4- Bir yıllık Türkçe dil kursu parası, 5- Bir yıllık yurt parası olmak üzere 10 bin dolardan az olmamak üzere para alınıyor. Akma alan razı, veren razı…

'Kayıt yaptıranların da yüzde 80'i kursa hiç gitmiyor'

Bu öğrenciler genelde küçük şehirlerdeki üniversitelere kayıt yaptırıyor. Bu öğrencilerin bir yıllık Türkçe hazırlık dil kursu TÖMER aracılığıyla olması gerekiyor. Ancak, TÖMER sadece Ankara'da. TÖMLER'e kayıt yaptırıyorlar ve Ankara Göç İdaresi'nden bir yıllık öğrenci oturum belgesi alıyorlar. Bunların önemli bölümü kursa gitmiyor. Sadece TÖMER'den değil, Milli Eğitim Bakanlığı'na kayıtlı ya da olmayan Türkçe dil kursuna kayıt yaptırıyorlar.Bu yolla Ankara'da oturum alıyor. Kayıt yaptıranların da yüzde 80'i kursa hiç gitmiyor ve Türkiye'de kalmaya devam ediyor.

'Bir başka yöntem de futbolcu transferi'

Bir başka yöntem de futbolcu transferi. 2 ve 3. lig takımlarından başvuru yaptırılarak yaş koşulu uyanlar Afrika ülkelerinden, futbolcu olmadıkları halde futbolcuymuş gibi getiriliyor. Çoğunun futbolcu olmadığı, para karşılığı ülkesinden lisans çıkarmak suretiyle gelişi sağlanıyor. Fildişi, Gana, Gine gibi ülkelerden getirilenlerin sayısı dikkat çekici boyutta."

İstanbul’un göbeğinde VİP insan kaçakçılığı

 

Güzellik kraliçesi insan kaçakçısı çıktı

 

İngiltere bankaları insan kaçakçılığını tespit edemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)