BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİnsan dişli balık korkuttu----

İnsan dişli balık korkuttu

İnsan dişli balık korkuttu
06 Ağustos 2021 - 15:18 www.finansgundem.com

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletindeki Outer Banks'te bazı sahilciler, dişleri insan dişlerine benzeyen nadir bir balığa rastladı. Bu keşif internet kullanıcılarının da dikkatini çekti.

Independent'a göre Nags Head'deki balık avlama tesisi Jennette's Pier'in salı günü Facebook'ta paylaştığı gizemli balığın fotoğrafında, 4 kiloluk yaratık ağzını açarak insanlarınkine benzeyen dişlerini sergiliyor. Balık söz konusu fotoğrafta, sanki diş protezi takmış gibi görünüyor.

Ağzında istiridye ve diğer avlarını ezmek için kullandığı birkaç sıra azı dişine sahip hayvanın, koyunbaşı balığı olduğu tespit edildi. Balığın, koyunbaşı ismini, ağzının koyun ağzına benzemesi sebebiyle aldığına inanılıyor.

Koyunbaşı balıkları genellikle kayaların, iskelelerin, resiflerin ve hatta köprülerin yakınında bulunur. Siyah beyaz çizgileri nedeniyle "mahkum balığı" diye de bilinirler. Yerel basın kuruluşlarına göre, Kuzey Karolina akvaryumu yetkilileri bahse konu balığın yakalanmasının son derece zor ama tadının harika olduğunu söyledi.

Fotoğrafa "#bigteethbigtimes" (büyük balık büyük zamanlar) başlığı yazılırken, koyunbaşının inci gibi beyaz alt ve üst diş sıralarını gösterdiği görülüyor.

Balığı yakalayan Martin isimli kişi, McClatchy News'e, ikiz kardeşiyle pazartesi günü balığa gittiğini ve "dişlerle dolu bir ağızla" karşılaştığını söyledi. İskelenin müdavimlerinden olduğunu söyleyen Martin, balık tutmaya koyunbaşı yakalama umuduyla gelmiş.

McClatchy News, Martin'in "Oltayla mücadele edince çok iyi bir mücadele oluyor, gerçekten iyi bir av ve tadı da çok iyi" dediğini aktardı.

Balığın fotoğrafının yer aldığı Facebook paylaşımı, bin 200'ün üzerinde etkileşim alarak sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yorumlarda kullanıcılar, gördüklerine inanmadıklarını dile getirdi.

Yorum yapanlardan Lisa Drouin Martin, "Takma dişler buradan mı geliyor?" dedi.

Charlene Turner isimli bir diğer kullanıcıysa, "Bu kadar çok dişe sahip olmaya bayılacak insanlar tanıyorum" dedi.

Helen Prager, "Bu balığın dişleri benimkilerden daha iyi" diye yazdı.

İstanbul'da balık ve yengeç ölümlerinin nedeni belli oldu

 

Müsilaj sonrası yeni tartışma: Marmara’dan balık yenir mi?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)