BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİnsan atıkları evleri ısıtmak için kullanılabilir----

İnsan atıkları evleri ısıtmak için kullanılabilir

İnsan atıkları evleri ısıtmak için kullanılabilir
27 Şubat 2021 - 09:37 www.finansgundem.com

Londra'daki yeni evler, İngiltere için "türünün ilk örneği" olarak tanımlanan bir projede, kanalizasyon arıtımından geri kazanılan enerji kullanılarak kısa süre içerisinde ısınmaya başlayabilir

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yenilenebilir enerji başta olmak üzere doğayı korumak için atılan adımlar farklı çözümleri de beraberinde getiriyor. Son dönemde insan atıklarının evleri ısıtmak için kullanılması gündemede.  Binalara ve diğer hizmetlere güç sağlamak için organik madde veya atık kullanma fikri yeni değil. CNBC’nin haberine göre Londra'daki yeni evler, İngiltere için "türünün ilk örneği" olarak tanımlanan bir projede, kanalizasyon arıtımından geri kazanılan enerji kullanılarak kısa süre içerisinde ısınmaya başlayabilir.

İngiltere başkentinin güneybatısına doğru Thames Water ve Kingston Council arasındaki işbirliği, ısının yakalandığını ve ardından bölgedeki yeni bir toplu konutun bölgesel ısıtma sistemine sızdırmaz bir boru ağından akıtıldığını görecekti.

Her şey plana göre giderse, 7 gigawatt saate kadar ısı sağlanarak Cambridge Road Estate'teki 2.000'den fazla evin güç sağlanmasına yardımcı olunabilir.

Cuma günü Thames Water'dan yapılan bir duyuruya göre, ağ nihayetinde Kingston şehir merkezindeki ticari ve kamu binalarını tedarik edecek şekilde genişletilebilir.

Şirketin CEO'su Sarah Bentley yaptığı açıklamada, "Kanalizasyon şebekemizden gelen yenilenebilir ısı harika bir kaynaktır, bu nedenle enerji geçişinde lider bir oyuncuyuz" ve "tam potansiyeli açığa çıkarmamız hayati önem taşıyor" dedi.

Girişim için fizibilite çalışmaları ve tasarım çalışmaları hem İngiliz hükümetinden hem de Büyük Londra Otoritesinden fon aldı.

Şimdi yetkililere daha fazla finansman için bir başvuru yapıldı ve bu setin sonucu Mart ayında açıklanacak.

Proje, Kingston Konseyi'nin lideri Caroline Kerr tarafından "çığır açan" olarak tanımlandı. "Bu İngiltere için bir ilk ve ilçede karbonu azaltma konusunda ciddi olduğumuzu gösteriyor," diye ekledi.

Binalara ve diğer hizmetlere güç sağlamak için organik madde veya atık kullanma fikri yeni değil.

Bu ayın başlarında, İngiltere'nin güney kıyılarında bir biyogaz tesisinin Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas tarafından işletilen bir fabrikaya elektrik sağlayacağı duyurulmuştu.

Tesis, Wight Adası'nda yetiştirilen çim ve mısır gibi malzemeleri kullanarak enerji üretecek.

Ve 2014 yılında, yolcuları Bristol Havaalanı ile İngiltere'nin güneybatısındaki Bath şehri arasında taşımak için kanalizasyon, yemek atıkları ve diğer ticari sıvı atıklarla çalışan bir "Bio-Bus" kullanıldı.

Başka yerlerde, Londra'nın batısındaki büyük bir kasaba olan Reading, sığır bulamacından ve yiyecek atıklarından elde edilen biyometan kullanan 58'den fazla biyo-gaz otobüsünden oluşan bir filoya ev sahipliği yapıyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burak27 Şubat 2021 14:58

    İnsan dışkısı diyelim biraz da kibar olsun katı veya sıvı insan dışkısı en değerli kimyasal gübrelerden daha faydalıdır ama işlenmesi lazım , işlenmeden kullanamassınız.İnsan dışkılarını biritirir önce bio-gaz üretirsiniz.Bio-gazı alınmış atıklar kısmen ateşte işlenerek kokusu alınmış maddelere dönüşür katı yakıt olarak kallanabilirsiniz mesela doğu anadoluda tezek derler büyükbaş hayvanların dışkısı odun kömür gibi yakılır aynen bu şekilde kullanılabilir.Ama işlenmesi ve paketlenmesi gerekir.Uzatmaya gerek yok insan dışkısı enerjidir , gübredir.düşünün İstanbul 15 milyon insan günde ne kadar üretiyor.Türkiye 80 milyon insan günde ne kadar üretiyor değerlendirebilseniz odun kömür yakmaya gerek yok.Bütün evleri ısıtırsınız.İnsanın hoşuna gitmeyen bir işlem ama bir gerçek.

  • Alperen27 Şubat 2021 10:59

    CHP'li belediyeler daha çöpleri toplayamıyor Siz neden bahsediyorsunuz ne yapsınlar maltepeliler çöpler atmasınlar çöpleri ile mi

  • Spartacüs27 Şubat 2021 10:01

    Yapılsada elektrik faturasını bol su içip tuvalete giderek ödesek artık. 200 elektrik 400 doğalgaz faturası mı olur